Spaghetti met stukjes zalmfilet en doperwtjes, in een romige saus met citroen en dille.
Spaghetti met zalm en citroen
Ingrediënten
- 350 gr zalmfilet op de huid
- 150 gr spaghetti
- 125 gr diepvries doperwten
- 125 ml slagroom
- 30 gr fijngeraspte parmezaan
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 biologische citroen
- 1 el verse dille
- olijfolie om in te bakken
- versgemalen zout en peper
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook in de laatste 3 minuten de diepvries doperwtjes mee.
- Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en leg hierin de zalmfilet met de huid naar beneden.
- Bak de zalmfilet 5 minuten op middelhoog vuur op de huid en draai dan voorzichtig om. Bak nog ca 2 minuten.
- Haal de zalmfilet uit de pan en houd de zalm warm tussen een velletje aluminiumfolie.
- Laat het bakvet achter in de koekenpan en fruit hierin de knoflook een minuut aan.
- Giet de slagroom erbij en rasp het gele deel van de citroenschil erboven.
- Snij de citroen door en knijp de citroen er boven uit.
- Voeg de parmezaan en wat versgemalen zout en peper toe en meng goed door. Warm de saus even door.
- Giet de spaghetti met de doperwtjes af in een zeef en meng door de saus.
- Meng de verse dille erdoor en serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.