Spaghetti met zalm en citroen

Comments are Disabled

Spaghetti met stukjes zalmfilet en doperwtjes, in een romige saus met citroen en dille.

Spaghetti met zalm en citroen

No ratings yet
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 350 gr zalmfilet op de huid
  • 150 gr spaghetti
  • 125 gr diepvries doperwten
  • 125 ml slagroom
  • 30 gr fijngeraspte parmezaan
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 biologische citroen
  • 1 el verse dille
  • olijfolie om in te bakken
  • versgemalen zout en peper

Instructies
 

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook in de laatste 3 minuten de diepvries doperwtjes mee.
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en leg hierin de zalmfilet met de huid naar beneden.
  • Bak de zalmfilet 5 minuten op middelhoog vuur op de huid en draai dan voorzichtig om. Bak nog ca 2 minuten.
  • Haal de zalmfilet uit de pan en houd de zalm warm tussen een velletje aluminiumfolie.
  • Laat het bakvet achter in de koekenpan en fruit hierin de knoflook een minuut aan.
  • Giet de slagroom erbij en rasp het gele deel van de citroenschil erboven.
  • Snij de citroen door en knijp de citroen er boven uit.
  • Voeg de parmezaan en wat versgemalen zout en peper toe en meng goed door. Warm de saus even door.
  • Giet de spaghetti met de doperwtjes af in een zeef en meng door de saus.
  • Meng de verse dille erdoor en serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Comments are closed.