Spaghetti met zalm en citroen

0 reacties

Spaghetti met stukjes zalmfilet en doperwtjes, in een romige saus met citroen en dille.

Spaghetti met zalm en citroen

No ratings yet
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 350 gr zalmfilet op de huid
  • 150 gr spaghetti
  • 125 gr diepvries doperwten
  • 125 ml slagroom
  • 30 gr fijngeraspte parmezaan
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 biologische citroen
  • 1 el verse dille
  • olijfolie om in te bakken
  • versgemalen zout en peper

Instructies
 

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook in de laatste 3 minuten de diepvries doperwtjes mee.
  • Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan en leg hierin de zalmfilet met de huid naar beneden.
  • Bak de zalmfilet 5 minuten op middelhoog vuur op de huid en draai dan voorzichtig om. Bak nog ca 2 minuten.
  • Haal de zalmfilet uit de pan en houd de zalm warm tussen een velletje aluminiumfolie.
  • Laat het bakvet achter in de koekenpan en fruit hierin de knoflook een minuut aan.
  • Giet de slagroom erbij en rasp het gele deel van de citroenschil erboven.
  • Snij de citroen door en knijp de citroen er boven uit.
  • Voeg de parmezaan en wat versgemalen zout en peper toe en meng goed door. Warm de saus even door.
  • Giet de spaghetti met de doperwtjes af in een zeef en meng door de saus.
  • Meng de verse dille erdoor en serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating