De lekkerste naan bak je zelf, heerlijk voor bij de curry.
Naan
Ingrediënten
- 280 gr bloem
- 65 gr yoghurt
- 120 ml water
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl uienpoeder
- 5 gr zout
- 1 tl koriander
- 1/4 tl gemalen chiliflakes
- 3 gr gist
- 2 tl honing
- 1 el gesmolten boter + extra om het deeg te bestrijken.
Instructies
- Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en kneed een soepel deegje. Ik deed dat met mijn keukenmachine in ca 15 minuten. (Het deegje blijft vrij plakkerig).
- Verwarm intussen de oven voor op 250 graden. Verwarm de bakplaat mee.
- Dek het deeg af met plastic folie of een theedoek en laat het deeg een uurtje rijzen tot het in volume verdubbeld is.
- Bestrooi het werkblad met een beetje bloem en verdeel het deeg in 3 stukken.
- Bol de stukjes deeg een beetje op en rol ze uit tot ovale lappen van 5 mm dikte.
- Haal de bakplaat uit de oven en leg er een vel bakpapier op. Leg hierop de lappen deeg.
- Bestrijk het deeg met nog wat gesmolten boter. En bak het brood in ca 8 minuten gaar en goudbruin.
- Bestrijk het brood na het bakken nog een keer met gesmolten boter.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!