Palak paneer, Indiase curry met spinazie

0 reacties

Palak paneer is een heerlijke vegetarische curry op basis van gepureerde spinazie en paneer.

Paneer is afkomstig uit India, deze kaas wordt veel gebruikt in curry gerechten. Deze kaas smelt niet en kun je zo gebruiken, bakken of frituren. Het wordt gemaakt van volle melk en een zuurtje zoals citroensap of witte wijnazijn.

Palak paneer, Indiase curry met spinazie

No ratings yet
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gr verse spinazie gewassen
  • 200 gr paneer o.a. te koop bij Crisp
  • 2 knoflook fijngehakt
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 tomaten in blokjes
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl chiliflakes
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 20 gr boter + een beetje extra om in te bakken
  • 100 ml water

Instructies
 

  • Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook.
  • Voeg de spinazie toe en kook 2 minuten
  • Giet de spinazie af in een vergiet en spoel af met koud water, tot de spinazie helemaal is afgekoeld.
  • Pureer de spinazie glad in een keukenmachine of met een staafmixer samen met het water.
  • Smelt een klontje boter in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook, samen met het komijnzaad en de chiliflakes op laag vuur in ca 5 minuten. Tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en bak 2 minuten mee.
  • Voeg de garam masala, gemberpoeder en kurkuma toe en bak een minuut mee.
  • Giet de gepureerde spinazie erbij en meng door elkaar.
  • Voeg de boter toe en laat de boter smelten. Roer goed door elkaar.
  • Voeg de blokjes paneer toe en warm het geheel nog even goed door.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating