Met dit recept bak je zelf Brabantse worstenbroodjes. Lekker bij de lunch of als snack bij de borrel.
Brabantse worstenbroodjes
Ingrediënten
Deeg
- 70 gr melk op kamertempteratuur
- 170 gr bloem
- 4 gr instant gist
- 5 gr witte basterdsuiker
- 40 gr boter gesmolten
- 3 gr zout
Gehaktvulling
- 250 gr hoh gehakt
- 1/2 ei
- 20 gr paneermeel
- 1/4 tl nootmuskaat
- snufje chilipoeder
- versgemalen zout en peper
Verder
- 1/2 ei losgeklopt
Instructies
- Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de kom van de keukenmachine en kneed in ca 15 minuten een soepel deegje. Of met de hand in ca 20 minuten.
- Verdeel het deeg in 7 stukjes van 40 gram per stuk. En bol de stukjes deeg losjes op.
- Dek de bolletjes deeg af met een stuk bubbeltjesfolie of een schone theedoek en laat de bolletjes 30 minuten rusten.
- Kneed ondertussen de ingrediënten voor de gehaktvulling goed door en verdeel het gehaktmengsel in 7 hoopjes van 40 gram per stuk. Rol uit tot worstjes met een lengte van 12 cm.
- Rol de bolletjes deeg uit tot ovale lapjes met een lengte van 13 cm.
- Leg de worstjes op de lapjes deeg en vouw de zijkanten een stukje over de uiteinden van de worstjes.
- Vouw de lange zijkanten over de worstjes heen en knijp de uiteinden goed bij elkaar.
- Leg de worstenbroodjes met de naar naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met een stuk bubbeltjesfolie of een schone theedoek.
- Laat de worstenbroodjes een uur rijzen.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 230 graden (boven- en onderwarmte).
- Bestrijk de worstenbroodjes met het losgeklopte ei.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de worstenbroodjes in 10-12 minuten goudbruin en gaar.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Vandaag deze worstenbroodjes gemaakt. Top! Ze zijn heerlijk
ik vraag me af of ik bij dit recept ook een boter/crisco- mengsel kan gebruiken en het rijzen kan met een braadslede met water onderin de oven…of heeft dit geen meerwaarde ? verder bedankt voor je heerlijke recepten !!