Zachte taco’s met pulled beef

2 reacties

In Dordrecht zit nu Macho Mama, de eigenaar van café Buddingh besloot tijdens de huidige crisis het roer om te gooien door er een restaurant van te maken waar je heerlijk Mexicaans streetfood kunt bestellen. Intussen zijn er al twee vestigingen, in Rotterdam en Dordrecht.

Natuurlijk hebben wij er ook besteld en gaan we zeker vaker bestellen. We bestelden o.a. de softshell taco trio met pulled beef, erg lekker! Natuurlijk ging ik ook zelf meteen aan de slag met een recept voor deze heerlijke zachte taco’s.

De pulled beef liet ik lekker lang stoven in de slowcooker, maar kan natuurlijk ook in de braadpan. Beide manieren staan in het recept beschreven.

Zachte taco’s met pulled beef

5 van 2 stemmen
Porties 3 personen

Ingrediënten

Pulled beef

  • 600 gr sucadelappen
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 200 gr polpa
  • 100 ml water bij gebruik braadpan
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl koriander
  • 1/2 tl cayenne
  • 1 tl oregano
  • 2 tl appelcider azijn
  • 2 laurierblaadjes
  • versgemalen zout en peper

Topping

  • 1 avocado fijngeprakt
  • 50 gr cheddar geraspt
  • 125 gr zure room
  • 3 el mais
  • 1 jalapeno in plakjes
  • wat verse koriander

Verder

  • 8 mini tortilla’s
  • 2 el allesbinder
  • olijfolie om in te bakken

Instructies
 

Pulled beef uit de slowcooker

  • Haal de sucadelappen een uur van tevoren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Bestrooi de sucadelappen met wat versgemalen zout en peper.
  • Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en braad hierin het vlees even aan.
  • Haal het vlees uit de pan en leg het in de slowcooker. Leg de laurierblaadjes er bovenop.
  • Laat het achtergebleven bakvet in de koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook zachtjes aan in ca 5 minuten, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijn, koriander en cayenne toe en bak een minuut mee.
  • Voeg de polpa, oregano en de appelcider azijn toe en roer door elkaar. Laat het geheel een minuutje zachtjes pruttelen.
  • Giet de saus bij het vlees leg het deksel op de slowcooker.
  • Laat het geheel in 7 – 8 uur stoven op de laagste stand. Het vlees is klaar als het heerlijk zacht is en gemakkelijk uit elkaar valt als er er met een vork in prikt.
  • Verwijder de laurierblaadjes en haal het vlees uit de slowcooker en trek het met behulp van twee vorken uit elkaar.
  • Roer de allesbinder en nog wat versgemalen peper door het beetje saus in de slowcooker en roer het vlees er doorheen.
  • Laat het deksel van de slowcooker en zet de slowcooker op de hoogste stand. Laat het geheel in een half uur nog wat indikken.

Pulled beef uit de braadpan

  • Haal de sucadelappen een uur van tevoren uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Bestrooi de sucadelappen met wat versgemalen zout en peper.
  • Verhit een scheutje olie in een braadpan en braad hierin het vlees even aan.
  • Haal het vlees uit de pan en zet het even opzij.
  • Laat het achtergebleven bakvet in de braadpan en fruit hierin de ui met de knoflook zachtjes aan in ca 5 minuten, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijn, koriander en cayenne toe en bak een minuut mee.
  • Voeg de polpa, water, oregano en de appelcider azijn toe en roer door elkaar. Laat het geheel een minuutje zachtjes pruttelen.
  • Leg het vlees in de saus en steek de laurierblaadjes ertussen.
  • Laat het geheel in 3,5 – 5 uur stoven op het laagste pitje. Het vlees is klaar als het heerlijk zacht is en gemakkelijk uit elkaar valt als er er met een vork in prikt.
  • Verwijder de laurierblaadjes en haal het vlees uit de pan. Trek het met behulp van twee vorken uit elkaar.
  • Roer de allesbinder en nog wat versgemalen peper door het saus in de pan.
  • Zet de warmtebron op middelhoog en laat de saus in ca 10 minuten onder af en toe roeren indikken tot je nog een beetje saus over hebt.
  • Roer het vlees door de saus en warm nog even goed door.

De zachte taco’s opmaken

  • Verwarm één voor één de tortilla’s kort in een droge koekenpan.
  • Verdeel de sla over de tortilla’s en dan het vlees. Verdeel vervolgens wat van de geprakte avocado, zure room, mais, geraspte cheddar en wat versgehakte koriander erover.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

2 Reacties

  1. Erg lekker!! Een keertje een leuke variatie op de pulled pork of pulled chicken:). Ik had nog wat extra zout en sambal erbij gedaan.
    Voor herhaling vatbaar.

  2. 5 sterren dus!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating