Risotto met kip, spinazie, champignons en kerrie

2 reacties

Een heerlijk recept voor risotto met kipfilet, spinazie, champignons en kerrie.

Risotto met kip, spinazie, champignons en kerrie

4 van 6 stemmen
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets in blokjes gesneden
  • 250 gr kastanjechampignons in kwarten gesneden
  • 200 gr verse spinazie
  • 175 gr risotto rijst ik gebruikte Princ di Lucedio Arborio risotto, o.a. te koop bij Ah en Jumbo
  • 750 ml kippenbouillon zelfgemaakt of van 750 ml gekookt water met 1 blokje kippenbouillon
  • 2,5 el kerriepoeder
  • 1 rode chilipeper fijngesneden
  • versgemalen peper
  • 2 eieren
  • olijfolie om in te bakken
  • wat versgehakte peterselie

Instructies
 

  • Bestrooi de blokjes kipfilet met 1 el kerriepoeder.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan of wok en bak de kipfilet even kort aan.
  • Haal de kipfilet uit de pan en zet even opzij.
  • Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en bak de champignons, tot de champignons wat vocht hebben losgelaten en mooi bruin zijn gebakken. Voeg de spinazie toe en bak kort mee tot de spinazie net is geslonken.
  • Haal het geheel uit de pan en zet even opzij.
  • Kook ondertussen de eieren in 6 minuten.
  • Verhit nog een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin op middelhoog vuur de risottorijst met de chilipeper, tot de risottorijst glazig gaat zien. Blijf goed roeren.
  • Voeg een soeplepel van de kippenbouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen. Voeg de rest van de kerrie toe en roer goed door, Voeg dan de volgende soeplepel toe en ga zo door tot je nog 2 soeplepels van de bouillon over hebt.
  • Voeg de aangebakken kipfilet toe en roer goed door.
  • Ga nu verder met de rest van de bouillon tot alle bouillon is opgenomen.
  • Voeg de champignons, spinazie toe en wat versgemalen peper toe en warm nog even goed door.
  • Serveer de risotto met de gekookte eieren en wat versgehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

2 Reacties

  1. En alweer vergeten een foto te maken, maar vanavond deze heerlijke risotto gegeten!! Het was zalig!

  2. 2e keer dat ik deze nu ga maken. De kinderen houden niet echt van kerrie maar deze combi is echt goud waard!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating