Meer tijd in de keuken

0 reacties

Doordat we niet meer uit eten kunnen in een restaurant of bij vrienden, sta je vaker in de keuken om voor jezelf en/of je huisgenoten een lekkere maaltijd te bereiden. Als je van koken houdt is dit natuurlijk geen straf, maar ben je een mindere keukenprins of -prinses is dat misschien even wennen. Daag jezelf eens uit en verwen jezelf door nieuwe gerechten uit te proberen in de keuken! 

Pak lekker uit 

Heb je tijd over in het weekend? Pak lekker uit en probeer dan eens een recept uit die je nog nooit eerder hebt gemaakt. Je kan dan kiezen voor een hele andere keuken uit een bijzonder land, of ga voor een recept die de hele dag nodig heeft om geserveerd te kunnen worden. Ga voor een vlees recept die je klaarmaakt in een braadpan, door het langzame garingsproces is het vlees extra mals. Het duurt wel even, maar dan heb je ook echt wat! Ga voor de top van de top voor een braadpan van Le Creuset

Een vega dagje 

Ook iets om te proberen (als je het nog niet deed) is een vegetarische avond. Dit betekend niet alleen dat je het vlees weg haalt uit je recept, maar ook dat je het vervangt voor een zogenaamde vleesvervanger. Tegenwoordig heb je enorm veel keus als het gaat om vleesvervangers in de supermarkt. Je zult waarschijnlijk merken dat het echt een lekkere toevoeging is en dat je echt vlees niet gaat missen. Als het nepvlees door het avond eten bevalt, probeer dan ook eens vega broodbeleg!

Lekkere baksels 

De keuken is niet alleen voor het maken van je ontbijt, lunch of avondeten. De lekkerste zoetigheden kunnen er gemaakt worden. Altijd vers gebakken lekkernijen in huis en ook nog eens super leuk om te doen met vrienden of kinderen! Organiseer eens een high tea voor jou en een vriend of vriendin met heerlijke scones, cupcakes, sandwiches en nog veel meer lekkers. Er zijn zoveel varianten en variaties op het gebied van bakken, je raakt nooit uitgebakken!

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*