Chocolade aardbeien

0 reacties

Bij de kraam van Jorian de Haas bij Tuinwereld Dordrecht vond ik mooie grote Malling Pearl aardbeien. Deze aardbeien zijn in Het Aardbeienland in Horst beoordeeld tot lekkerste aardbeienras uit elf rassen.

Ik besloot de deze aardbeien misschien wel nóg lekkerder te maken door ze te voorzien van een laag heerlijk knapperige chocolade. Om de chocolade te laten knakken als je in de aardbei bijt is het belangrijk om de chocolade goed te temperen, in het recept vertel ik je hoe je dat gemakkelijk doet.

Chocolade aardbeien

3.2 van 5 stemmen
Porties 10 stuks

Ingrediënten

  • 10 mooie grote aardbeien afgespoeld en goed droog gemaakt
  • 150 gr melkchocolade callets ik gebruikte callebaut, je kunt ook een reep goede chocolade in stukjes hakken
  • een vel bakpapier
  • een kernthermometer kan eventueel ook zonder als je deze niet hebt

Instructies
 

  • Giet een laag van ca 2 cm water in een kleine kookpan en breng aan de kook.
  • Hang een hittebestendige kom in de pan en doe daar 2/3 deel (100 gr) van de melkchocolade in.
  • Laat de chocolade smelten tot een temperatuur van 45 graden.
  • Haal de kom uit de pan en voeg de rest van de melkchocolade toe.
  • Roer goed door tot alle chocolade gesmolten is, de temperatuur moet nu 31 graden zijn.
  • Ga nu snel te werk, doop de aardbeien één voor één in de chocolade en leg de chocolade aardbeien op een vel bakpapier. Wanneer je de aardbeien wilt voorzien van bijvoorbeeld een laagje gemalen kokos, sprinkles, hagelslag, nootjes etc. moet je dit meteen doen nadat je ze in de chocolade hebt gedoopt. Als je de chocolade goed getrempert hebt zal de chocolade binnen enkele seconden al drogen.
  • Laat de chocolade aardbeien buiten de koelkast helemaal uitharden. En versier ze eventueel met wat gesmolten witte chocolade.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating