Ravioli met asperges, garnaaltjes en salieboter

0 reacties

Een makkelijk recept voor ravioli met Hollandse asperges, Hollandse garnaaltjes, tuinerwtjes en salieboter. Eenvoudig, maar met een heerlijke smaak. Binnen 20 minuutjes op tafel!

De ravioli, asperges en doperwtjes liet ik allemaal in dezelfde pan garen. Dit scheelt weer afwas en de smaak van de asperges trekt zo ook nog wat in de ravioli. Hierbij ging ik uit van de volgende kooktijden, pas de kooktijden eventueel aan als je andere ravioli en erwtjes gebruikt:

8 minuten – Hollandse asperges
6 minuten – diepvries fijne tuinerwten van AH
4 minuten – Ravioli met ricotta en spinazie van de Pastafabriek, Al Dente (Crisp)

Ravioli met asperges, garnaaltjes en salieboter

No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 8 asperges
  • 250 gr ravioli met ricotta en spinazie ik gebruikte ravioli van de Pastafabriek, Al Dente, o.a. verkrijgbaar bij Crisp
  • 100 gr gepelde Hollandse garnalen
  • 100 gr boter
  • 50 gr diepvries erwtjes ik gebruikte fijne tuinerwtjes van AH
  • 15 blaadjes verse salie
  • versgemalen peper
  • een snuf zout
  • wat verse peterselie

Instructies
 

  • Schil de asperges en snij ze in drieën.
  • Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook.
  • Voeg de asperges toe en laat de asperges zachtjes koken.
  • Voeg na 2 minuten de doperwtjes toe en laat verder koken.
  • Voeg na 2 minuten de ravioli toe en laat nog 4 minuten doorkoken.
  • Giet de ravioli met de asperges en doperwtjes af en laat even uitlekken.
  • Smelt ondertussen de boter in een ruime koekenpan en laat de boter lichtbruin kleuren. Pas op dat de boter niet te bruin wordt en verbrand.
  • Voeg de blaadjes salie toe en bak ze kort in de boter tot ze wat krokant zijn.
  • Voeg de gekookte ravioli, asperges en doperwtjes toe en meng door elkaar.
  • Verdeel het geheel over 2 borden en verdeel de Hollandse garnaaltjes er overheen.
  • Bestrooi het geheel met wat versgemalen peper en wat verse peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating