Zelfgemaakte bonbons met pralinévulling

0 reacties

Heb jij wel eens zelf bonbons gemaakt? Dat is eigenlijk helemaal niet zo heel erg moeilijk en erg leuk om te doen. Voor het zelf maken van bonbons heb je een bonbonvorm nodig, deze bestelde ik bij Bouwhuis.com. Voor deze bonbons gebruikte ik de bonbonvorm van Chocolate World, GL Cuvette Ovaal.

Zelfgemaakte bonbons met pralinévulling

4 van 12 stemmen
Porties 24 stuks

Ingrediënten

Pralinévulling

  • 200 gr hazelnoten
  • 175 gr fijne kristalsuiker
  • 30 ml water
  • 1 tl vanille extract
  • 125 gr melkchocolade callets
  • 50 gr pure chocolade callets

Verder nodig

  • 375 gr witte chocolade callets
  • bonbonvorm
  • keukenmachine
  • keukenthermometer
  • paletmes

Instructies
 

Pralinévulling maken

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Leg de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de hazelnoten 10 minuten in de voorverwarmde oven. Hou 24 geroosterde hazelnoten apart.
  • Doe de kristalsuiker met het water en vanille extract in een pan en laat de suiker op een middelhoog pitje smelten.
  • Laat het geheel zachtjes pruttelen tot je een mooi karamelkleurtje ziet.
  • Haal de pan direct van de warmtebron en roer de nog warme hazelnoten erdoor.
  • Stort het geheel op een vel bakpapier en laat het geheel afkoelen.
  • Doe de hazelnoten in een keukenmachine en vermaal tot een pasta, dit duurt eventjes.
  • Smelt de chocolade callets en meng in de keukenmachine door de pasta.
  • Laat de pralinévulling afkoelen buiten de koelkast.

Bonbons maken

  • Vul een kookpan met een laagje water en breng het water aan de kook. Laat het water zachtjes koken.
  • Doe 2/3 van de witte chocolade callets in een ruime kom en zet de kom op de pan met het zachtjes kokende water.
  • Smelt de callets au bain marie tot 45 graden.
  • Haal de kom van de pan en roer de rest van de witte chocolade callets erdoor tot ze zijn gesmolten en de gesmolten chocolade een temperatuur van 29 graden heeft.
  • Giet de gesmolten chocolade in de holletjes van de bonbonvorm en strijk de overtollige chocolade weg met een paletmes. Laat de vorm een paar keer tikken op het aanrecht, zodat er bovenop luchtbelletjes verschijnen. Hierdoor zullen er straks aan de bovenkant van de bonbons geen luchtbelletjes te zien zijn.
  • Hou de vorm boven de kom (waar de chocolade in zat) en keer de mal om, laat de overtollige chocolade eruit lopen.
  • Laat de vorm een paar minuten op z’n kop liggen. En strijk nogmaals af met een paletmes.
  • Leg de vorm 30 minuten in de koelkast.
  • Leg in iedere bonbon een hazelnoot en vul de bonbons met de pralinévulling. Zorg dat er een dun randje overblijft aan de bovenkant.
  • Leg de vorm weer 30 minuten in de koelkast om de vulling op te laten stijven.
  • Smelt de overgebleven witte chocolade opnieuw. Nu mag de chocolade wat warmer blijven, anders zal het te hard stollen op de koude vorm.
  • Giet de gesmolten chocolade over de bonbonvorm en strijk af met een paletmes.
  • Leg de bonbonvorm weer 30 minuten in de koelkast.
  • Tik de bonbonvorm zachtjes op het aanrecht tot de bonbons eruit vallen.

Notities

Van de praliné vulling zul je nog overhouden. Maak hier nog iets anders lekkers mee, smeer het op brood of maak er een tweede batch bonbons mee. Je kunt de praliné vulling ook een poosje bewaren in ee; goed afgesloten potje.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating