Slagroomtruffel croissants

Hoe maak je een croissantje nog lekkerder? Met een dikke laag knapperige chocolade, cacaopoeder en vanille-slagroom. Superlekker!

Bekijk ook de Instagram reel!

Slagroomtruffel croissants

Een versgebakken croissantje met een laag knapperige chocolade en cacaopoeder. Gevuld met slagroom.
0 van 0 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Gebak
Porties 3 personen

Keukenbenodigdheden

  • oven
  • kookpan
  • hittebestendige kom
  • mixer

Ingrediënten

  • 3 versgebakken croissants
  • 250 ml slagroom
  • 1 el fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 150 gr pure chocolade callets of fijngehakte chocolade
  • 1 el cacaopoeder

Instructies
 

  • Snij de croissants met een broodmes voorzichtig door.
  • Smelt 100 gr pure chocolade au-bain- marie tot ca 45 graden
  • Roer de rest van de chocolade er doorheen tot alle chocolade gesmolten is en een temperatuur van 21 graden heeft.
  • Verdeel de gesmolten chocolade over de kapjes van de croissants.
  • Laat de chocolade uitharden. Zeef de cacaopoeder er overheen.
  • Klop de slagroom met de fijne kristalsuiker en het vanille extract stijf.
  • Spuit mooie toeven slagroom op de onderkantjes van de croissants.
  • Leg de kapjes erop en serveer direct, eventueel met wat vers fruit.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!


Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.



Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating