Hoe maak je een croissantje nog lekkerder? Met een dikke laag knapperige chocolade, cacaopoeder en vanille-slagroom. Superlekker!
Bekijk ook de Instagram reel!
Slagroomtruffel croissants
Een versgebakken croissantje met een laag knapperige chocolade en cacaopoeder. Gevuld met slagroom.
Keukenbenodigdheden
- oven
- kookpan
- hittebestendige kom
- mixer
Ingrediënten
- 3 versgebakken croissants
- 250 ml slagroom
- 1 el fijne kristalsuiker
- 1 tl vanille extract
- 150 gr pure chocolade callets of fijngehakte chocolade
- 1 el cacaopoeder
Instructies
- Snij de croissants met een broodmes voorzichtig door.
- Smelt 100 gr pure chocolade au-bain- marie tot ca 45 graden
- Roer de rest van de chocolade er doorheen tot alle chocolade gesmolten is en een temperatuur van 21 graden heeft.
- Verdeel de gesmolten chocolade over de kapjes van de croissants.
- Laat de chocolade uitharden. Zeef de cacaopoeder er overheen.
- Klop de slagroom met de fijne kristalsuiker en het vanille extract stijf.
- Spuit mooie toeven slagroom op de onderkantjes van de croissants.
- Leg de kapjes erop en serveer direct, eventueel met wat vers fruit.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.