Salade met baby spinazie, zacht fruit en burrata

0 reacties

Al twee jaar lopen wij te denken over een nieuwe keuken, maar het is er nog steeds niet van gekomen. Een nieuwe keuken kopen doe je ook niet zomaar even, want het is toch de bedoeling dat je er heel wat jaren mee doet. En dan moet wel alles helemaal naar wens zijn.

Zo zijn onze ideeën over de keuken ook al een paar keer veranderd. Wilden we eerst het koffieapparaat weer op het aanrecht gaan zetten in de nieuwe keuken, denken we er nu over om een inbouw koffieapparaat te nemen. Hierdoor missen we straks wel wat opbergruimte, maar winnen we weer wat ruimte op het aanrecht. Een aanrecht kan wat mij betreft ook nooit groot genoeg zijn, wanneer ik aan de slag ga in de keuken staat het aanrecht al snel barstensvol. Een hoekje om mijn gerechten op te fotograferen lijkt mij ook erg handig, zodat ik niet meer met mijn spullen naar mijn werkkamer hoef. Ook zou ik wel voldoende ruimte willen hebben om korte filmpjes te kunnen maken.

En na het zien van een saliegroene keuken op de website van Superkeukens zie ik zo’n mooie kleur keuken ook wel voor mij, terwijl het plan was om voor een strakke witte greeploze keuken te gaan. Maar zoals ik al zei is het wel de bedoeling om jaren met zo’n keuken te doen, dus moet je dat leuke kleurtje niet snel zat worden natuurlijk. Genoeg dus om nog goed over na te denken voor de nieuwe keuken besteld gaat worden.

Een paar weken zonder keuken, wat zet je dan op tafel?

Maar waar ik ook al over na heb nagedacht, is hoe we de periode door moeten komen zónder keuken! Want vaak zit je toch een aantal weken zonder keuken bij een verbouwing. En natuurlijk is het dan lekker makkelijk om de ene dag een patatje te halen, de andere dag een pizza te bestellen en de volgende dag de bezorg Griek langs te laten komen. Maar er moet natuurlijk ook nog gewoon gezond gegeten worden. Maar dan wel makkelijk en snel.

Met een elektrisch kookplaatje, slowcooker en eventueel een barbecue in de zomer kom je al een heel eind en kun je toch lekker, gezond en gevarieerd eten. Denk bijvoorbeeld aan een lekker stoofpotje met groente, aardappeltjes en vlees. Maar helemaal makkelijk zijn salades. Zoals bijvoorbeeld deze salade, met baby spinazie, verse aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen en burrata. Afgemaakt met een dressing op basis van olijfolie en frambozenazijn. Vol met vitamines en super snel klaar! Want binnen 10 minuutjes zet je deze heerlijke salade op tafel. Lekker met wat vers brood zoals een focaccia.

Salade met babyspinazie, zacht fruit en burrata

Een heerlijke salade met babyspinazie, aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen en burrata.
5 van 1 stem
Bereidingstijd 10 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Mediterraans
Porties 2 personen

Ingrediënten

Dressing

 • 6 el olijfolie extra vierge
 • 2 el frambozenazijn
 • 2 el honing
 • wat versgemalen zout en peper

Salade

 • 50 gr babyspinazie
 • 50 gr rucola
 • 10 aardbeien gehalveerd
 • 10 frambozen
 • 6 bramen
 • handje blauwe bessen
 • 2 buratta
 • 2 el walnoten
 • 1/2 rode ui in fijne halve ringetjes gesneden

Instructies
 

 • Meng de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar en zet even opzij.
 • Meng de babyspinazie met de rucola door elkaar en verdeel over 2 borden.
 • Verdeel het zachte fruit en de rode ui er overheen en leg de burrata er bovenop.
 • Breek de walnoten in stukjes en strooi er overheen.
 • Verdeel de dressing over de salade en bestrooi het geheel met nog wat versgemalen peper.
 • Serveer er eventueel wat brood bij.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating