Focaccia met citroen en tijm

0 reacties

Een heerlijke focaccia voor de liefhebbers van citroen.

Focaccia met citroen en tijm

Focaccia met flinterdunne plakjes citroen en tijm. Lekker bij de barbecue of een salade.
5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 2 uur 35 minuten
Keuken Italiaans
Porties 1 stuk

Ingrediënten

Deeg

  • 250 gram pizzabloem type 00 ik gebruikte pizzabloem type 00 van Graan&Zo
  • 3,5 gram droge gist
  • 150 gram water handwarm
  • 5 gram zout
  • 1 el honing
  • sap van een halve citroen
  • rasp van een halve biologische citroen

Topping

  • grof zeezout
  • paar takjes verse tijm
  • 1 teentje knoflook geplet
  • 1/2 biologische citroen in flinterdunne plakjes gesneden
  • scheut olijfolie

Instructies
 

  • Kneed de ingrediënten voor het deeg (behalve het zout) in een kwartier tot een soepel deeg. Ik gebruikte hiervoor mijn KitchenAid standmixer. Voeg na 5 minuten kneden ook het zout toe.
  • Doe een flinke scheut olijfolie in een kommetje, samen met een geplet teentje knoflook en de blaadjes van een paar takjes tijm. Dek af en zet de olijfolie even opzij.
  • Laat het deeg een uur rijzen in een afgedekte kom.
  • Haal het deeg uit de kom, druk de lucht eruit en bol het deeg losjes op. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en dek af met bubbeltjesfolie. Laat de bol deeg 20 minuten afgedekt rusten.
  • Druk de bol plat tot een ovaal van ca 1 cm dikte en dek af met bubbeltjesfolie.
  • Laat weer 45 rijzen.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht).
  • Besmeer de focaccia met de knoflookolijfolie. Druk met je vingers diepe kuiltjes in het deeg. En bestrooi met wat grof zeezout. Leg de flinterdunne plakjes citroen erop.
  • Bak de focaccia in 15 minuten gaar en goudbruin.
  • Besmeer de focaccia nogmaals met olijfolie, zodra deze uit de oven komt.
  • Serveer de focaccia zo vers mogelijk.
Trefwoord brood
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating