Tijdens het online boodschappen doen kwam ik het maaltijdpannetje met malse kip tegen van Aviko. Met gele wortel, aardappel gegrilde courgette, rode ui en rozemarijn. Goed idee!
Dus ik kocht alle ingrediënten om het zelf te maken en ging aan de slag. Of het net zo smaakt als van Aviko weet ik niet, maar het was wel erg lekker. De krieltjes kun je eventueel eerder koken en de courgette vast gillen. Dan hoef je ‘s avonds voor je gaat eten alleen nog de wokpan te gebruiken.
Maaltijdpannetje met kip en rozemarijn
Keukenbenodigdheden
- Wok of hapjespan
- Grillpan
- kookpan
Ingrediënten
- 500 gr krieltjes in schil gehalveerd
- 250 gr gele wortel in plakjes
- 1 grote rode ui in halve ringen
- 1 courgette in plakjes
- 1 rode paprika in reepjes
- 300 gr kipfilet in blokjes
- 4 takjes rozemarijn fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1,5 el paprikapoeder
- versgemalen zout en peper
- olijfolie om in te bakken
Instructies
- Doe de gehalveerde krieltjes in een pan met ruim water en een snuf zout en breng aan de kook. Kook de krieltjes 10 minuten tot ze net gaar zijn.
- Giet de gekookte krieltjes af en laat even uitstomen.
- Verhit een grillpan en grill de plakjes courgette tot ze wat zachter zijn en aan beide kanten mooie bruine grillstrepen hebben. Haal ze uit de grillpan en zet even opzij.
- Bestrooi de blokjes kipfilet met 1/2 el paprikapoeder en wat versgemalen zout en peper.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en bak de blokjes kipfilet in ca 8 minuten bruin en net gaar.
- Schep de kipfilet uit de wok en zet even opzij.
- Verhit in dezelfde wok nog een scheutje olijfolie en voeg de rode ui, knoflook en plakjes gele wortel toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes bakken.
- Voeg de paprika en de gekookte krieltjes, rest van het paprikapoeder, rozemarijn, een beetje zout en lekker wat versgemalen peper toe en toe en bak 3 minuten mee.
- Voeg de gegrilde courgette en de gebakken kipfilet toe en warm het geheel nog even goed door.
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.