Libanese aardappeltjes

Comments are Disabled

Heerlijke krokante Libanese aardappeltjes met een vleugje citroen, chiliflakes en koriander.

Libanese aardappeltjes

4.5 van 2 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Baktijd 35 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Libanees
Porties 3 personen

Keukenbenodigdheden

  • oven
  • kookpan
  • bakpapier

Ingrediënten

  • 1 kg vastkokende aardappels
  • 4 teentjes knoflook uit de knoflookpers
  • 6 el olijfolie
  • 1/2 biologische citroen
  • 1 tl chiliflakes
  • wat versgehakte koriander
  • versgemalen zout en peper

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 240 graden (boven- en onderwamte).
  • Schil de aardappels en snij ze in gelijke grote stukken.
  • Kook de aardappels ca 10 minuten in water met wat zout. De aardappels moeten nog stevig zijn.
  • Snij de gekookte aardappels in blokjes.
  • Meng de aardappelblokjes met de olijfolie, knoflook en wat versgemalen zout en peper.
  • Verdeel de aardappeltjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de aardappeltjes ca 35 minuten in de oven, tot ze knapperig en mooi bruin zijn.
  • Doe het sap en rasp van de halve citroen in een schaal, samen met de chiliflakes.
  • Voeg de gebakken aardappeltjes toe en schep door elkaar.
  • Bestrooi de aardappeltjes met wat versgehakte koriander.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Comments are closed.

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)