Heerlijke krokante Libanese aardappeltjes met een vleugje citroen, chiliflakes en koriander.
Libanese aardappeltjes
Keukenbenodigdheden
- oven
- kookpan
- bakpapier
Ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappels
- 4 teentjes knoflook uit de knoflookpers
- 6 el olijfolie
- 1/2 biologische citroen
- 1 tl chiliflakes
- wat versgehakte koriander
- versgemalen zout en peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 240 graden (boven- en onderwamte).
- Schil de aardappels en snij ze in gelijke grote stukken.
- Kook de aardappels ca 10 minuten in water met wat zout. De aardappels moeten nog stevig zijn.
- Snij de gekookte aardappels in blokjes.
- Meng de aardappelblokjes met de olijfolie, knoflook en wat versgemalen zout en peper.
- Verdeel de aardappeltjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de aardappeltjes ca 35 minuten in de oven, tot ze knapperig en mooi bruin zijn.
- Doe het sap en rasp van de halve citroen in een schaal, samen met de chiliflakes.
- Voeg de gebakken aardappeltjes toe en schep door elkaar.
- Bestrooi de aardappeltjes met wat versgehakte koriander.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.