Mosselen in pittige tomatensaus

0 reacties

Het mosselseizoen is er weer! Voor dit recept bestelde ik de hangcultuur mosselen van Neeltje Jans, deze zijn 100% Zeeuws en staan bekend als de lekkerste van het land. En lekker waren ze zeker!

Ik maakte ze klaar in een licht pittige tomatensaus en serveerde er wat eigengebakken brood bij. Zoek je het recept voor meer klassieke mosselen? Deze kun je hier vinden.

Mosselen in pittige tomatensaus

3.5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kg mosselen
  • 200 ml polpa (tomatenpulp) ik gebruik altijd de polpa van Mutti
  • 75 ml rode wijn droge witte wijn kan ook
  • 1 rode ui
  • 2 knoflook
  • paar takjes verse tijm
  • 1 el verse oregano
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 laurierblaadjes
  • chiliflakes
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie

Instructies
 

  • Spoel de mosselen een paar keer goed af onder de kraan en controleer voor de zekerheid of er geen kapotte mossel of een open mossel tussen zit. Geef de mosselen welke openstaan een tik tegen het aanrecht, als ze niet sluiten gooi ze dan weg. Gooi ook kapotte mosselen weg.
  • Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de ui met de knoflook in ca 5 minuten, tot de ui zacht is, maar niet bruin.
  • Blus af met de wijn en laat een minuutje zachtjes pruttelen.
  • Voeg de polpa, paprikapoeder, oregano, tijm, larierblaadjes, chiliflakes en wat versgemalen zout en peper toe en roer door elkaar.
  • Laat de saus 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de mosselen toe meng de mosselen door de saus.
  • Doe het deksel op de pan en laat de mosselen in 4 – 6 minuten stoven. Schud tussentijds een paar keer met de pan. De mosselen zijn goed als ze allemaal geopend zijn.
  • Haal de mosselen met een schuimspaan uit de pan en verdeel ze over een schaal.
  • Giet de saus er overheen en bestrooi met wat versgehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating