De lekkerste kruidenboter maak je zelf!

Met dit recept maak je zelf heerlijke zachte, goed smeerbare kruidenboter, welke meteen smelt op een warm stukje stokbrood of een biefstukje. Superlekker!

Het leuke van zelf maken is dat je het helemaal naar smaak kunt maken. Voeg ook eens wat andere kruiden zoals basilicum of fijne stukjes zongedroogde tomaat toe.

Zelf kruidenboter maken

2.6 van 5 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 250 gram

Ingrediënten

  • 250 gr ongezouten roomboter
  • 3 teentjes knoflook uit de knoflookpers
  • 2 el fijngehakte verse bladpeterselie
  • 1 el fijngehakte verse selderij
  • 1 el fijngehakte verse bieslook
  • 1 el fijngehakte verse dille
  • kneepje citroensap
  • snuf fijn zout
  • snuf fijngemalen witte peper

Instructies
 

  • Haal de boter boter een uur van tevoren uit de koelkast.
  • Doe de boter in de kom van de keukenmachine en klop net zo lang tot de boter heel licht van kleur ziet en lekker luchtig is. Dit kan 10 minuten duren.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en klop goed door.
  • Proef of je de kruidenboter goed op smaak vindt. Voeg zo nodig nog wat peper en zout toe.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!


Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.



Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating