Drie ontbijtgerechten waar je ochtendkoffie perfect bij past

0 reacties

Heb je ook wel eens zin om je in de ochtend te verwennen met een grote brunch of yoghurtje voor bij je lekkere kop koffie? Dan zijn de volgende gerechten echt iets voor jou!

Chocolate chip pancakes

Chocolade met koffie is zoals warme tomatensaus met kaas, de geur van zonnecrème met de zoute oceaansmaak of spaghetti met een heerlijk glas rode wijn: ze zijn perfect voor elkaar gemaakt. Elk gerecht met chocolade, past dus perfect bij jouw ochtendkoffie. Maar let op dat de chocolade de koffiesmaak niet overstemt. Muffins, brownies of chocoladetaart zijn soms wat zwaar. Kies daarom dus voor een makkelijk en luchtig ontbijt: chocolate chip pancakes met aardbeien en slagroom. De aardbeien zorgen voor een extra zuurdere toets die past bij de aciditeit van je koffie en de slagroom maakt alles zacht en smeuïg zoals bij je senseo pads crème laagje. Amerikaanse pannenkoeken zijn ook erg makkelijk te maken en super fluffy: perfect om de dag mee te starten!

Pannenkoekjes met desem en chiazaad

Fruitige trifle

Zin in een variatie op het klassieke ontbijt van yoghurt met granola? Kies dan voor een trifle! Een trifle maken is even makkelijk als capsules in je koffiemachine steken: enkele stapjes en je geniet van een zalige koffie met een lekkere trifle. De verschillende laagjes geven je ontbijt extra structuur en in een mooi glaasje, is je verwenontbijt ook nog eens extra Insta-worthy. Laat je fantasie dus de vrije loop: je kan gaan voor dierlijke Griekse yoghurt, maar waarom niet eens soja- of kokosyoghurt proberen? Zorg wel dat hij een dikke textuur heeft, want anders wordt de rest van je trifle te zacht. Voor de andere laagjes kan je kiezen voor een mengsel van noten, perziken, appel, kaneel en honing. Ben je toch meer een chocolade addict? Mix je favoriete granola met chocolade en diepvriesframbozen en je zal je kommetje uitlepelen tot op de laatste schep. De verschillende structuren van een trifle en de fruitige zurige smaken zullen goed passen bij je favoriete koffie.

Hartige gevulde croissants

Toch meer fan van iets hartigs? Dan zijn gevulde croissants misschien wel iets voor jou! De boterige structuur van croissants past namelijk goed bij koffie. Voor de vulling kan je je fantasie de vrije loop laten! We geven je graag enkele suggesties: mozzarella met tomaatjes en basilicum, kruidenkaas met komkommer en bieslook of Spaanse ham met warme paprika en wat honing. De klassieke combinaties vullen de boterige en zoetere structuur van croissants goed aan. En klassieke Italiaanse lavazza koffie geeft het gerecht die extra boost en aciditeit waar je van droomt.

Smakelijk!

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*