Gebakken Gnocchi met tomaatjes en ruccola

Heb jij wel eens Gnocchi, ook wel Gnocchi di patate, gegeten? Gnocchi wordt gemaakt van aardappel en bloem. Vaak wordt Gnocchi gekookt, maar je kunt het ook bakken en dat vind ik eigenlijk veel lekkerder. De buitenkant wordt lekker krokant en van binnen blijft het lekker zacht.

Ik serveerde het met ruccola en tomaatjes. Simpel, maar erg lekker! En snel gemaakt, ideaal op een warme zomerdag.

Gebakken Gnocchi met tomaatjes en ruccola

3.3 van 3 stemmen
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gr Gnocchi ik gebruikte van het merk De Cecco, o.a. verkrijgbaar bij AH
  • 125 gr cherrytomaatjes gehalveerd
  • 25 gr ruccola
  • 20 gr fijngeraspte parmezaan
  • 30 gr boter
  • 3 teentjes knoflook fijngehakt
  • scheutje olijfolie
  • versgemalen zout en peper

Instructies
 

  • Smelt een scheutje olijfolie met de boter in een ruime koekenpan.
  • Voeg de Gnocchi toe en laat de Gnocchi in ca 15 minuten zachtjes bakken, tot de Gnocchi mooi goudbruin en krokant is gebakken. Schep de Gnocchi af en toe om.
  • Voeg nog een scheurtje olijfolie en de fijngehakte knoflook toe en en bak nog 2 minuten mee.
  • Meng de fijngeraspte parmezaan erdoor en bak nog een minuut mee.
  • Bestrooi de gebakken Gnocchi met wat versgemalen zout en peper.
  • Verdeel de Gnocchi over de borden en meng de ruccola en tomaatjes erdoor.
  • Strooi er nog wat fijngeraspte parmezaan over en serveer direct.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!


Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.



Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating