Tropische mousse met mango en passievrucht

0 reacties

Een heerlijk dessert voor de zomer, een luchtige mousse met mango en passievrucht.

Deze tropische mousse is gemakkelijk te maken en en is ook prima voor te bereiden. Je kunt het in de ochtend al maken, dan hoef je het ‘s avonds alleen nog maar uit de koelkast te halen.

Wanneer is een passievrucht rijp?

Een passievrucht is op z’n lekkerst als de schil begint te rimpelen. Het vruchtvlees is dan zoetzour. Snij de passievrucht doormidden en lepel het vruchtvlees eruit. De pitjes kun je eten, mocht je dit niet lekker vinden dan kun je het vruchtvlees ook zeven.

Tropische mousse met mango en passievrucht

3.1 van 16 stemmen
Bereidingstijd 15 minuten
Rusttijd 3 uur
Gang Dessert
Porties 2 personen

Keukenbenodigdheden

  • mixer
  • 2 schaaltjes (inhoud 125 ml)
  • kookpan
  • staafmixer

Ingrediënten

  • 1 rijpe mango
  • 3 passievruchten
  • 125 ml slagroom
  • 7 gr vanillesuiker
  • 2 gelatineblaadjes

Instructies
 

  • Leg de gelatineblaadjes in een kom en zet ze onder koud water. Laat ze 10 minuten weken.
  • Snij de mango in blokjes en pureer de mango glad met een staafmixer.
  • Doe de mango samen met de vanillesuiker in een pan en lepel een passievrucht erboven uit.
  • Breng het geheel zachtjes aan de kook en zet dan de warmtebron direct weer uit.
  • Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door door de warme fruitpuree.
  • Mocht je niet van de pitjes van de passievrucht houden, dan kun je nu de puree nog even door een zeef halen.
  • Laat de fruitpuree helemaal afkoelen.
  • Klop de slagroom stijf.
  • Roer de fruitpuree los met een garde.
  • Spatel de fruitpuree voorzichtig door de opgeklopte slagroom en verdeel over twee glaasjes.
  • Laat de mouse minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
  • Lepel boven elk glaasjes een passievrucht uit. Zeef de passievruchten eventueel eerst als je niet van de pitjes houdt.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating