EcoStoof

Review: De EcoStoof + recept voor een Italiaans stoofpotje

10 reacties

Ken jij nog de ouderwetse hooikist? Dat is een houten kist gevuld met hooi waar een pan in gezet kan worden. Zo kon men vroeger eten later garen zonder dat het de hele tijd op het vuur hoefde de staan. Tot na de tweede wereldoorlog werd de hooikist nog gebruikt. Rond 1950 kwamen er ook hooikisten van textiel.

De EcoStoof is een hooikist in een modern jasje. En ik mocht de EcoStoof uitproberen!

Hoe werkt de EcoStoof?

De EcoStoof gebruik je dus om eten te laten garen zonder dat je het lang op de kookplaat hoeft te laten garen. Eerst breng je het gerecht kort aan de kook, vervolgens zet je de pan in de EcoStoof en na een tijdje is het eten gaar. Super handig, energie- of gasbesparend en je hoeft er niet bij te blijven. Hierdoor is de EcoStoof ook 100% veilig, je kunt met een gerust hart de deur uit gaan terwijl het eten lekker staat te garen.

Door het garen op lage temperatuur blijven alle smaken en voedingsstoffen behouden. De EcoStoof is geschikt voor het bereiden van groente, aardappelen, vlees, vis, rijst, vruchten, etc.

De EcoStoof kan gewassen worden in de wasmachine met een wolwasprogramma.

Welke pan kan erin?

In principe kan elke pan met een formaat van maximaal 26 cm breed en 14 cm hoog in de EcoStoof. Maar het allerbeste werkt een gietijzeren braadpan, om dat deze helpt de warmte nog beter en langer vast te houden.

Eten warm houden

Je kunt de EcoStoof ook gebruiken om eten in warm te houden. Super handig voor laatkomers! En het gerecht blijft lekkerder, omdat je het niet opnieuw hoeft op te warmen.

Wat vind ik van de EcoStoof?

Als eerste probeerde een paar eitjes te laten garen. Dit ging goed en het resultaat waren een paar heerlijke zachtgegaarde eitjes. Hiervoor bracht ik water aan de kook, legde de eitjes in de pan, zette de pan in de Ecostoof en nog geen 10 minuutjes later had ik perfect gegaarde eitjes. Voor hardgekookte eitjes kun je de pan 30 minuten in de EcoStoof laten staan.

Ook probeerde ik een Italiaans stoofpotje uit, met stoofvlees en groente. Het vlees werd lekker zacht en de groente goed gaar. Het recept kunnen jullie onderaan dit artikel terugvinden.

De EcoStoof vind ik ideaal voor stoofgerechten en curries, daar zal ik de EcoStoof het meest voor gaan gebruiken. De EcoStoof is ook handig als je eten warm mee wilt nemen ergens naartoe of op de camping bijvoorbeeld.

Waar is de EcoStoof te koop?

De EcoStoof is te koop in de webshop van EcoStoof.nl en is verkrijgbaar vanaf
€ 89,-. In de webshop kun je ook het EcoStoof kookboek, bijpassende schorten, beschermdoeken, tassen en pannenlappen vinden.

Kortingscode

Ben je ook enthousiast geworden en wil je ook wel zo’n mooie EcoStoof? Dan heb ik een leuke kortingscode voor jullie! Met de kortingscode “marielle” krijg je 10% korting in de webshop van EcoStoof. Deze kortingscode is geldig t/m 31 december 2021.

Recept Italiaans stoofpotje uit de EcoStoof

Italiaans stoofpotje uit de EcoStoof

3.6 van 43 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 6 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 3 personen

Keukenbenodigdheden

  • EcoStoof
  • Braadpan

Ingrediënten

  • 600 gr sucadelappen
  • 400 gr Italiaanse groentemix
  • 800 ml polpa (gezeefde tomaten)
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Haal de sucadelappen een uur van tevoren uit de koelkast om het vlees op kamertemperatuur te laten komen.
  • Snij het vlees in blokjes en bestrooi met wat peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees even aan.
  • Haal het vlees uit de pan en zet het even opzij.
  • Fruit de fijngesnipperde ui met de fijngehakte knoflook in 5 minuten aan, in het achtergebleven bakvet, tot de ui glazig is, maar niet bruin.
  • Voeg de Italiaanse groentemix toe en bak ca 5 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree en de Italiaanse kruiden toe en bak een minuut mee.
  • Doe het vlees terug in de pan en voeg de polpa toe. Meng het geheel goed door elkaar.
  • Warm het geheel door en laat 10 minuten zachtjes stoven.
  • Zet de pan in de EcoStoof en laat 3 uur rusten.
  • Haal de pan uit de Ecostoof en warm het geheel door, laat 10 minuten zachtjes stoven.
  • Zet de pan terug in de EcoStoof en laat 3 uur rusten.
  • Controleer of het vlees lekker zacht is.
  • Zet de pan op de warmtebron en warm het stoofpotje nog even goed door.
Trefwoord EcoStoof
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl

10 Reacties

  1. Het lijkt me dat je dit ook in de slowcooker kunt bereiden?

  2. Ik heb lang geleden een twee hooimadammen (zelfde idee als de Ecostoof) gekocht en nooit gebruikt, toch maar eens doen met de duidelijke instructies in dit recept. 🙂

  3. Vind dit best wel een duur ding gebruik zelf liever een slow cooker en met een tijdschakelaar helemaal perfect

  4. Ik zet een pan in bed, goed ingestopt tussen de dekbedden. Zelfde effect, geen extra kosten!
    Wist je dat je ook je vriezer zo kan ontdooien/opruimen? Alles in een grote vuilniszak, deze omwikkelen met een dekbed. De boel blijft gewoon bevroren!

  5. Mijn man had met kerst een Ecostoof met kookboek en de hele santenkraam van zijn werkgever gekregen.
    (De meesten staan al op marktplaats).
    Vorige week het recept gemaakt. Maar het vlees was helaas niet gaar. Ik heb alles precies zo gedaan als beschreven. Jammer.

  6. Henny Poons

    Heb het recept gemaakt erg lekker, maar niet in de ecosloof vlees blijft taai.
    Volgende keer in de slowcooker. Voor mij hoef de ecosloof niet meer.

  7. Heb hem ook gemaakt. Was heerlijk van smaakt maar niet gaar voor mij geen ecosloof.
    Ga hem nu maken in de slowcooker. Heb hem teruggestuurd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating