Tagliatelle met zalm en geroosterde groenten

0 reacties

Laatst waren we een dagje in Amsterdam en aten we ’s avonds op het terras bij Majestic op de Dam. Ik ging voor de Tagliatelle met zalm en geroosterde groenten. Het was erg lekker, dus ik ging aan de slag om het thuis ook te maken. En het resultaat is super lekker geworden.

Tagliatelle met zalm en geroosterde groenten

3.3 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 3 personen

Keukenbenodigdheden

Ingrediënten

  • 230 gr tagliatelle
  • 3 zalmfilets van ca 100 gr per stuk
  • 250 gr grote kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 150 gr pesto genovese
  • 50 parmezaan
  • 2 el pijnboompitten
  • 1 el oregano
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie om in te bakken
  • olijfolie extra vierge

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • Snij de grote kastanjechampignons in kwarten. En de courgette en aubergine in stukjes, ongeveer net zo groot als de partjes champignon.
  • Meng 4 el olijfolie door de blokjes courgette, aubergine en champignons en bestrooi met een el oregano en wat versgemalen zout en peper.
  • Leg de blokjes courgette en aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven.
  • Rooster de courgette en aubergine 15 minuten in de oven.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan.
  • Leg de champignons bij de courgette en aubergine op de bakplaat en rooster nog 10 minuten.
  • Haal de bakplaat met de geroosterde groenten uit de oven en strooi er ca 2 el fijngeraspte parmezaan overheen.
  • Schuif de bakplaat terug in de oven en rooster nog ca 5 minuten, tot ook de parmezaan is gebakken.
  • Kook ondertussen de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilets even op een hoog pitje aan de huidkant aan.
  • Zet de warmtebron op middelhoog en bak de zalmfilets nog 2-3 minuten per kant.
  • Giet de tagliatelle af en meng een el olijfolie extra vierge er doorheen.
  • Verdeel de tagliatelle over de borden en leg de geroosterde groenten er overheen.
  • Verdeel kloddertjes pesto erover en leg de gebakken zalmfilets erop.
  • Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en verdeel nog wat fijngeraspte parmezaan over de zalmfilets.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating