Stoofpotje met rundvlees en spruitjes

Een heerlijk stoofpotje met zacht stoofvlees, spruitjes en krieltjes.

Stoofpotje met rundvlees en spruitjes

0 van 0 stemmen
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Keukenbenodigdheden

  • Slowcooker of braadpan

Ingrediënten

  • 400 gr sucadelappen in blokjes
  • 350 gr verse krieltjes gehalveerd
  • 350 gr spruitjes geschoond en kruislings ingesneden
  • 100 gr worteltjes in stukjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 knoflookteentjes fijngehakt
  • 1/2 runderderbouillonblokje
  • 100 ml water bij gebruik slowcooker
  • 250 ml water bij gebruik braadpan
  • 90 ml goede balsamico ik gebruikte Mazzetti Aceto balsamico di Modena, o.a. verkrijgbaar bij AH
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el allesbinder bij gebruik slowcooker
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Instructies
 

Slowcooker

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om het vlees op kamertemperatuur te laten komen.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak het vlees even aan.
  • Schep het vlees uit de koekenpan en leg het vlees in de slowcooker.
  • Verdeel de krieltjes, worteltjes en spruitjes er overheen.
  • Fruit de ui met de knoflook in ca 5 minuten aan, in het achtergebleven bakvet, tot de ui glazig is, maar niet bruin.
  • Voeg het halve blokje runderbouillon toe en giet 100 ml water en de balsamico er overheen.
  • Meng goed door en breng aan de kook.
  • Haal van de warmtebron zodra het kookt en giet de saus in de slowcooker.
  • Steek de laurierblaadjes ertussen en leg het deksel op de slowcooker.
  • Zet de slowcooker op de hoogste stand.
  • Zet na een half uur de slowcooker op de lage stand en schep het geheel een keer door.
  • Leg het deksel terug op de slowcooker en laat het stoofpotje nog ca 7,5 uur op de lage stand stoven.
  • Controleer of het vlees lekker zacht is en de spruitjes en krieltjes goed gaar zijn.
  • Schep het vlees met de groenten en krieltjes uit de slowcooker en verdeel over 2 borden.
  • Meng de allesbinder en nog lekker wat versgemalen peper door de achtergebleven saus en laat een minuutje indikken op de hoogste stand, met het deksel van de pan.
  • Verdeel de saus over de borden.

Braadpan

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om het vlees op kamertemperatuur te laten komen.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime braadpan en bak het vlees even aan.
  • Schep het vlees uit de braadpan en ze het vlees even opzij.
  • Fruit de ui met de knoflook in ca 5 minuten aan, in het achtergebleven bakvet, tot de ui glazig is, maar niet bruin.
  • Voeg het halve blokje runderbouillon toe en giet 250 ml water en de balsamico er overheen.
  • Voeg de krieltjes, worteltjes en spruitjes toe, meng goed door en breng aan de kook.
  • Voeg het vlees toe en meng nog een keer goed door.
  • Steek de laurierblaadjes ertussen en leg het deksel op de braadpan.
  • Zet de warmtebron op het laagste pitje en laat het geheel 3,5 – 5 uur zachtjes stoven, tot het vlees lekker zacht is en de spruitjes en krieltjes goed gaar zijn.
  • Schep het vlees met de groenten en krieltjes uit de braadpan en verdeel over 2 borden.
  • Meng lekker nog wat versgemalen peper door de saus. Zet de warmtebron wat hoger en laat de saus wat inkoken/indikken, met het deksel van de pan.
  • Verdeel de saus over de borden.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!


Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.



One thought on “Stoofpotje met rundvlees en spruitjes

  1. Ilona Booij Beantwoorden

    Hoi, wanneer moet de tijm toegevoegd of lees ik niet goed?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating