Stoofpotje met rundvlees en spruitjes

2 reacties

Een heerlijk stoofpotje met zacht stoofvlees, spruitjes en krieltjes.

Stoofpotje met rundvlees en spruitjes

4.2 van 18 stemmen
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Keukenbenodigdheden

  • Slowcooker of braadpan

Ingrediënten

  • 400 gr sucadelappen in blokjes
  • 350 gr verse krieltjes gehalveerd
  • 350 gr spruitjes geschoond en kruislings ingesneden
  • 100 gr worteltjes in stukjes
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 2 knoflookteentjes fijngehakt
  • 1/2 runderderbouillonblokje
  • 100 ml water bij gebruik slowcooker
  • 250 ml water bij gebruik braadpan
  • 90 ml goede balsamico ik gebruikte Mazzetti Aceto balsamico di Modena, o.a. verkrijgbaar bij AH
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 el allesbinder bij gebruik slowcooker
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Instructies
 

Slowcooker

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om het vlees op kamertemperatuur te laten komen.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak het vlees even aan.
  • Schep het vlees uit de koekenpan en leg het vlees in de slowcooker.
  • Verdeel de krieltjes, worteltjes en spruitjes er overheen.
  • Fruit de ui met de knoflook in ca 5 minuten aan, in het achtergebleven bakvet, tot de ui glazig is, maar niet bruin.
  • Voeg het halve blokje runderbouillon en tijm toe en giet 100 ml water en de balsamico er overheen.
  • Meng goed door en breng aan de kook.
  • Haal van de warmtebron zodra het kookt en giet de saus in de slowcooker.
  • Steek de laurierblaadjes ertussen en leg het deksel op de slowcooker.
  • Zet de slowcooker op de hoogste stand.
  • Zet na een half uur de slowcooker op de lage stand en schep het geheel een keer door.
  • Leg het deksel terug op de slowcooker en laat het stoofpotje nog ca 7,5 uur op de lage stand stoven.
  • Controleer of het vlees lekker zacht is en de spruitjes en krieltjes goed gaar zijn.
  • Schep het vlees met de groenten en krieltjes uit de slowcooker en verdeel over 2 borden.
  • Meng de allesbinder en nog lekker wat versgemalen peper door de achtergebleven saus en laat een minuutje indikken op de hoogste stand, met het deksel van de pan.
  • Verdeel de saus over de borden.

Braadpan

  • Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast om het vlees op kamertemperatuur te laten komen.
  • Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime braadpan en bak het vlees even aan.
  • Schep het vlees uit de braadpan en ze het vlees even opzij.
  • Fruit de ui met de knoflook in ca 5 minuten aan, in het achtergebleven bakvet, tot de ui glazig is, maar niet bruin.
  • Voeg het halve blokje runderbouillon en tijm toe en giet 250 ml water en de balsamico er overheen.
  • Voeg de krieltjes, worteltjes en spruitjes toe, meng goed door en breng aan de kook.
  • Voeg het vlees toe en meng nog een keer goed door.
  • Steek de laurierblaadjes ertussen en leg het deksel op de braadpan.
  • Zet de warmtebron op het laagste pitje en laat het geheel 3,5 – 5 uur zachtjes stoven, tot het vlees lekker zacht is en de spruitjes en krieltjes goed gaar zijn.
  • Schep het vlees met de groenten en krieltjes uit de braadpan en verdeel over 2 borden.
  • Meng lekker nog wat versgemalen peper door de saus. Zet de warmtebron wat hoger en laat de saus wat inkoken/indikken, met het deksel van de pan.
  • Verdeel de saus over de borden.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

2 Reacties

  1. Ilona Booij

    Hoi, wanneer moet de tijm toegevoegd of lees ik niet goed?

  2. Daar de spruiten en wortelen maar een vrij korte gaartijd hebben, heb ik deze pas in een later stadium bij het vlees gedaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating