Dutch baby met gewokte groenten en sticky gehaktballetjes

0 reacties

Al eerder deelde ik het recept voor een Dutch baby, maar dan een zoete variant met lemoncurd en vers fruit, welke heerlijk is als ontbijt. Maar van een Dutch baby kun je ook prima een hartige variant maken voor de avondmaaltijd. Ik maakte een oosterse variant, met gewokte groenten en sticky gehaktballetjes. Super lekker en leuk om te maken.

Dutch baby met gewokte groenten en sticky gehaktballetjes

No ratings yet
Bereidingstijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Keukenbenodigdheden

  • 2 ronde ovenschaaltjes van 16 cm doorsnede
  • wok

Ingrediënten

Dutch baby beslag

  • 2 eieren
  • 50 gr bloem
  • 80 ml melk
  • 10 gr fijne kristalsuiker
  • snufje zout

Gehaktballetjes

  • 250 gr hoh gehakt
  • 1 lente ui
  • 1 ei
  • 1 tl sriracha
  • 1 tl gemalen gember
  • 20 gr paneermeel
  • snufje zout

Sticky saus gehaktballetjes

  • 50 ml hoisin saus
  • 2 el water
  • 1 el honing
  • 0,5 tl sriracha

Wokgroenten

  • 200 gr broccoli in kleine roosjes
  • 100 gr peultjes
  • 100 gr champignons in kwarten
  • 100 gr winterpeen in reepjes
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 rode peper in fijne ringetjes
  • 1 lente-ui in ringetjes

Verder nodig

  • 4 el sojasaus
  • 20 gr boter
  • scheutje olijfolie of rijstolie
  • wat sesamzaadjes

Instructies
 

Dutch baby

  • Verwarm de oven voor op 230 graden (boven- en onderwarmte).
  • Doe alle ingrediënten voor het beslag, bij elkaar in een kom en klop met een garde goed door elkaar, tot een klontvrij beslag.
  • Verdeel 20 gr boter over de ovenschaaltjes en zet de ovenschaaltjes in de oven.
  • Haal de ovenschaaltjes uit de oven zodra de boter is gesmolten en heel lichtjes gaat kleuren.
  • Verdeel het beslag over de ovenschaaltje en zet ze terug in de oven.
  • Bak de Dutch baby’s in 13-15 minuten gaar en de rand mooi bruin.

Sitcky gehaktballetjes

  • Kneed de ingrediënten voor de gehaktballetjes goed door elkaar en draai 12 kleine balletjes.
  • Verhit een scheutje olie in een ruime kokenpan en bak de gehaktballetjes in ca 10 minuten mooi bruin en gaar.
  • Haal de gehaktballetjes uit de koekenpan en dep het meeste achtergebleven vet weg met een stukje keukenpapier.
  • Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar en giet in de koekenpan.
  • Laat ca 2 minuutjes zachtjes pruttelen, tot de saus wat is ingedikt en lekker plakkerig is.
  • Meng de balletjes erdoor, zodat de balletjes rondom bedekt zijn met de plakkerige saus.

Wokgroenten

  • Verhit een scheutje olie in een wok en wok de broccoli 5 minuten.
  • Voeg de overige groenten toe, hou een beetje van het groene deel van de lente-ui achter, en wok nog 5 minuten (of iets langer naar wens) tot de groenten beetgaar zijn.
  • Giet de sojasaus erbij en wok nog een minuut.

Opmaken Dutch baby

  • Verdeel de gewokte groenten over de Dutch baby’s.
  • Verdeel de gehaktballetjes eroverheen en bestrooi met wat sesamzaadjes en de achtergehouden lente-ui.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating