Heb je nog wat (over)rijpe bananen over en wil je eens iets anders ermee maken dan bananenbrood of bananenpannenkoekjes? Maak dan eens deze heerlijke bananenbrownies.
Bananenbrownies
Keukenbenodigdheden
- garde
- vierkante bakvorm van 20×20 cm
- siliconen spatel
Ingrediënten
- 2 (over)rijpe bananen
- 180 gr boter
- 150 gr rietsuiker
- 100 gr patentbloem
- 100 gr melkchocolade fijngehakt
- 30 ml melk
- 7 gr vanillesuiker
- 2 el cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 3 eieren
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
- Smelt de chocolade met de boter in een pannetje of de magnetron, zorg dat het niet verbrand. Laat het mengsel wat afkoelen.
- Vet de bakvorm in met boter en bekleed de vorm met een bakpapiertje.
- Prak de bananen fijn met een vork.
- Met het zout, de melk, de eieren en de gesmolten chocolade met de boter door de geprakte bananen en klop met een garde goed door.
- Zeef de bloem met de cacaopoede en bakpoeder boven het natte mengsel en spatel het geheel door met een siliconen spatel tot het goed gemengd is.
- Giet het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm
- Schuif de bakvorm in de oven en bak de brownie in ca 35 minuten gaar.
- Laat de brownie afkoelen op een rooster en snij de brownie in 9 stukken.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!