Bananenbrownies

Comments are Disabled

Heb je nog wat (over)rijpe bananen over en wil je eens iets anders ermee maken dan bananenbrood of bananenpannenkoekjes? Maak dan eens deze heerlijke bananenbrownies.

Bananenbrownies

4.7 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Gebak
Porties 9 stuks

Keukenbenodigdheden

  • garde
  • vierkante bakvorm van 20×20 cm
  • siliconen spatel

Ingrediënten

  • 2 (over)rijpe bananen
  • 180 gr boter
  • 150 gr rietsuiker
  • 100 gr patentbloem
  • 100 gr melkchocolade fijngehakt
  • 30 ml melk
  • 7 gr vanillesuiker
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Smelt de chocolade met de boter in een pannetje of de magnetron, zorg dat het niet verbrand. Laat het mengsel wat afkoelen.
  • Vet de bakvorm in met boter en bekleed de vorm met een bakpapiertje.
  • Prak de bananen fijn met een vork.
  • Met het zout, de melk, de eieren en de gesmolten chocolade met de boter door de geprakte bananen en klop met een garde goed door.
  • Zeef de bloem met de cacaopoede en bakpoeder boven het natte mengsel en spatel het geheel door met een siliconen spatel tot het goed gemengd is.
  • Giet het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm
  • Schuif de bakvorm in de oven en bak de brownie in ca 35 minuten gaar.
  • Laat de brownie afkoelen op een rooster en snij de brownie in 9 stukken.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Comments are closed.

4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)