Bananenbrownies

0 reacties

Heb je nog wat (over)rijpe bananen over en wil je eens iets anders ermee maken dan bananenbrood of bananenpannenkoekjes? Maak dan eens deze heerlijke bananenbrownies.

Bananenbrownies

4.7 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Gebak
Porties 9 stuks

Keukenbenodigdheden

  • garde
  • vierkante bakvorm van 20×20 cm
  • siliconen spatel

Ingrediënten

  • 2 (over)rijpe bananen
  • 180 gr boter
  • 150 gr rietsuiker
  • 100 gr patentbloem
  • 100 gr melkchocolade fijngehakt
  • 30 ml melk
  • 7 gr vanillesuiker
  • 2 el cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 3 eieren
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Smelt de chocolade met de boter in een pannetje of de magnetron, zorg dat het niet verbrand. Laat het mengsel wat afkoelen.
  • Vet de bakvorm in met boter en bekleed de vorm met een bakpapiertje.
  • Prak de bananen fijn met een vork.
  • Met het zout, de melk, de eieren en de gesmolten chocolade met de boter door de geprakte bananen en klop met een garde goed door.
  • Zeef de bloem met de cacaopoede en bakpoeder boven het natte mengsel en spatel het geheel door met een siliconen spatel tot het goed gemengd is.
  • Giet het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm
  • Schuif de bakvorm in de oven en bak de brownie in ca 35 minuten gaar.
  • Laat de brownie afkoelen op een rooster en snij de brownie in 9 stukken.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating