Vaak worden stoofperen gestoofd in rode wijn of Port, maar het kan ook prima zonder alcohol. Ik gebruik hiervoor graag merlot druivensap. De stoofpeertjes worden mooi dieprood en het geeft een heerlijke smaak.

Maak zelf mooie rode stoofpeertjes zonder alcohol
Ingrediënten
- 2 kg stoofperen
- 1 ltr merlot druivensap te koop bij AH
- 2 el balsamico
- 3 el suiker
- 2 steranijs
- 1 laurierblaadje
- 1 kaneelstokje
- mespuntje gemalen kruidnagel
Instructies
- Schil de stoofperen met een dunschiller en snij een stukje van de onderkant af, zodat ze rechtop kunnen blijven staan.
- Giet het druivensap in een ruime kookpan.
- Voeg de balsamico, suiker en een mespuntje gemalen kruidnagel toe en roer even door.
- Zet de stoofpeertjes in het vocht.
- Steek de steranijs, het kaneelstokje en het laurierblaadje ertussen.
- Leg het deksel op de pan en breng aan de kook.
- Draai zodra het vocht kookt de warmtebron naar een laag pitje.
- Laat de peertjes ca 4 uur stoven, tot ze lekker zacht en mooi rood zijn.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
