stoofperen zonder wijn

Maak zelf mooie rode stoofpeertjes zonder alcohol

0 reacties

Vaak worden stoofperen gestoofd in rode wijn of Port, maar het kan ook prima zonder alcohol. De stoofpeertjes worden mooi dieprood en het geeft een heerlijke smaak.

Stoofperen zonder rode wijn

Stoofperen klaarmaken zonder zonder wijn kan dus prima. Ik gebruik hiervoor merlot druivensap, deze is heerlijke vol van smaak en zo krijgen de stoofperen toch een beetje de smaak van een rode wijn, maar dan zonder alcohol.

Waarom kleuren stoofpeertjes rood?

Van zichzelf kleuren stoofperen ook al rood. Dit komt door het stofje anthocyanen, door de stoofperen te koken veranderd de zuurtegraad en hierdoor kleuren ze rood. Maar door ze ze koken met bijvoorbeeld een scheut wijn of druivensap help je ze een handje en kleuren ze nog mooier rood. Dat ziet er toch smaakvol uit.

Welke stoofperen zijn het lekkerst?

Welke stoofperen het lekkerst zijn is natuurlijk een kwestie van smaak. Maar zelf pak ik altijd de Gieser wildeman, deze zijn lekker zoet van smaak en koken mooi rood.

Stoofperen over

Ben je van plan om stoofpeertjes te maken? Maak er dan gerust wat extra, want je kunt ze prima een paar dagen in de koelkast bewaren of zelfs invriezen. Je kunt er dan meerdere dagen van genieten. Maak bijvoorbeeld eens deze heerlijke panna cotta met stoofpeertjes of doe de gekookte stoofpeertjes door een salade met geitenkaas.

stoofperen zonder wijn

Maak zelf mooie rode stoofpeertjes zonder alcohol

No ratings yet
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 4 uur
Gang Bijgerecht, Dessert
Porties 6 personen

Ingrediënten

  • 2 kg stoofperen
  • 1 ltr merlot druivensap te koop bij AH
  • 2 el balsamico
  • 3 el suiker
  • 2 steranijs
  • 1 laurierblaadje
  • 1 kaneelstokje
  • mespuntje gemalen kruidnagel

Instructies
 

  • Schil de stoofperen met een dunschiller en snij een stukje van de onderkant af, zodat ze rechtop kunnen blijven staan.
  • Giet het druivensap in een ruime kookpan.
  • Voeg de balsamico, suiker en een mespuntje gemalen kruidnagel toe en roer even door.
  • Zet de stoofpeertjes in het vocht.
  • Steek de steranijs, het kaneelstokje en het laurierblaadje ertussen.
  • Leg het deksel op de pan en breng aan de kook.
  • Draai zodra het vocht kookt de warmtebron naar een laag pitje.
  • Laat de peertjes ca 4 uur stoven, tot ze lekker zacht en mooi rood zijn.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Heb je een account op Pinterest? Pin dan deze foto op één van je borden, zo kun je het recept altijd gemakkelijk terugvinden.

stoofperen zonder alcohol

Heb je een recept van mij gemaakt of heb je een vraag over dit recept? Laat het mij in de reacties weten, ik help je graag op weg en vind het leuk om te weten hoe het heeft gesmaakt. Ook vind ik het erg leuk als je het resultaat deelt op Instagram of Facebook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating