Boekentip: Rudolph’s Bakery 2 + recept voor Deense Droomcake

0 reacties

Zeg je bakken, dan zeg je Rudolph van Veen. Rudolph is al meer dan 20 jaar de meest geliefde bakker op de Nederlandse televisie. Hij is de enige Nederlander met zowel de titel Meesterkok als Meester Patissier, de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid die een kok of patissier kan halen in Nederland.

In het jaar 2000 werd Rudolph gevraagd als kok bij het televisieprogramma Life & Cooking waarna meerdere programma’s volgenden. In 2011 stond hij mede aan de basis van foodzender ’24Kitchen’. Zijn programma Rudolph’s Bakery telt inmiddels 7 seizoenen en hij heeft al meerdere bestseller-boeken op zijn naam staan.

Rudolph weet als geen ander hoe je oogstrelend lekkere cakes, koekjes, taarten en vers brood maakt. In Rudolph’s Bakery 2 deelt Rudolph 130 nieuwe creaties en is zijn oneindige liefde voor zoete en hartige juweeltjes meegebakken.

Review Rudolph’s Bakery 2

In 2013 verscheen het boek Rudolph’s Bakery. Dit boek kocht ik meteen en ik heb er al heel wat heerlijks uit gebakken. Toen Rudolph’s Bakery 2 op 5 oktober dit jaar verscheen werd ik meteen enthousiast, nog zo’n mooi boek van Rudolph!

Het tweede boek heeft exact hetzelfde formaat en omslag als het eerste boek en telt precies evenveel pagina’s, namelijk 368! Het boek begint met de gouden regels voor succesvol bakken. Met deze tips en de duidelijke uitleg van de recepten kunnen je baksels eigenlijk niet mislukken.

Daarna volgen 11 hoofdstukken met allerlei recepten: koekjes, cakes & plaatgebak, klein gebak, brood & broodlekkernijen, ontbijt, dessert, hartig, high tea, fruitige taarten, cheesecakes en rijkere taarten. Voor ieder moment en bij elke gelegenheid kun je de recepten uit dit boek erbij pakken.

Er staan niet alleen bekende baksels in, zoals pastéis de nata, pretzels, Haagse bluf, cheesecake, vegetarische worstenbroodjes, Zweedse kaneelbroodjes, Monkeybread en bapao’s. Maar ook verrassende recepten, zoals Turks borrelbrood, moestuincakejes, zomerse watermeloentaart, tostitaart en maple-baconcake.

Het boek bevat o.a. ook een aantal veganrecepten en baksels zonder toegevoegde suikers. In het register kun je ook gemakkelijk door middel van aanduidingen zien welke recepten glutenvrij, notenvrij, lactosevrij of vegan zijn.

De recepten zijn over het algemeen niet heel moeilijk om te maken en uitgebreid en duidelijk beschreven door Rudolph.

Bij elk recept staat een foto, wat ik zelf altijd erg fijn vind. Deze mooie foto’s zijn gemaakt door Mitchell van Voorbergen en Appie Busser.

Conclusie

Een geweldig boek voor iedere bakliefhebber. Ben jij nog op zoek naar een mooi cadeau voor de aankomende feestdagen? Dan kan ik je dit boek zeker aanraden. Leuk om te geven en te krijgen!

Ben je ook enthousiast geworden over Rudolph’s Bakery 2?

Rudolph’s Bakery 2 is o.a. verkrijgbaar bij bol.com als hardcover voor € 34,99 en als
e-book voor € 19,99.

Rudolph's Bakery 2

Titel: Rudolph’s Bakery 2
Auteur: Rudolph van Veen
Prijs: € 34,99
ISBN 9789021586632
Uitgeverij: Kosmos

Bekijk op bol.com


Recept Deense Droomcake

Deense Droomcake

Rudolph van Veen
Dit is zonder twijfel de bekendste cake uit Denemarken. Het begon allemaal toen Jytte Andersen uit het Deense Jutland deelnam aan een bakwedstrijd en haar inzending ‘Drommekage’ noemde. Nadat Jytte de wedstrijd had gewonnen groeide haar creatie al snel uit tot de meest gegeten cake op de beroemde Deense koffietafels. In het originele recept is Drommekage een platte cake bestaande uit twee lagen: een laag lichte vanillecake met daarboven een laagje sappige donkere kokoscake.
No ratings yet
Bereidingstijd 45 minuten
Wachttijd 1 uur 30 minuten
Gang Gebak
Keuken Deense
Porties 1 cake

Keukenbenodigdheden

  • grote tulbandvorm
  • bakkwastje
  • staande mixer met bisschopshaak

Ingrediënten

Kokostopping

  • 200 gr geraspte kokos
  • 75 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el cacao
  • 100 gr boter

Cake

  • 150 gr boter
  • 300 gr suiker
  • 0,5 vanillestokje of 1 tl vanille-extract
  • 6 eieren
  • 475 gr bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 150 ml melk
  • poedersuiker om te bestuiven

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de tulbandvorm royaal in met boter, bestuif hem met bloem en tik de overtollige bloem eruit.

Kokostopping

  • Verdeel de kokosrasp over een bakplaat met bakpapier en rooster in de oven in circa 8-10 minuten goudbruin. Dit kan eventueel ook in een droge koekenpan die je steeds in beweging houdt.
  • Laat de kokosrasp iets afkoelen in een kom. Meng de basterdsuiker en cacao erdoor.
  • Verwarm in een pan de boter op middelhoog vuur onder regelmatig roeren tot hij een nootachtige, gouden kleur heeft. Schenk bij het kokosmengsel en roer goed door.

Cake

  • Klop in de kom van de staande mixer de boter en suiker in 3-5 minuten luchtig.
  • Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en doe dit bij de luchtige boter.
  • Voeg de eieren één voor één toe. Meng in een kom de bloem met het bakpoeder. Voeg afwisselend bloem en melk toe aan het boter-eimengsel; begin en eindig met de bloem.
  • Meng een derde van het beslag met de helft van de kokostopping en roer door. Schep dit in de bakvorm.
  • Giet het overige beslag erop en bedek de bovenkant van het beslag met de rest van de kokostopping.
  • Meng de twee soorten beslag voorzichtig met een vork of spatel voor een ‘gemarmerd’ effect.
  • Bak de cake in de oven in 50-60 minuten gaar.
  • Laat 15-20 minuten afkoelen op een rooster. Verwijder het bakblik, laat de cake volledig afkoelen en strooi er poedersuiker over.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Voor deze recensie heb ik het boek opgestuurd gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating