Galette met appel

Galette met appel

0 comments

Een heerlijke galette belegd met plakjes appel. Leuk om te serveren als dessert met een bolletje vanille- of kaneelijs en een toef slagroom.

Galette met appel

Galette met appel

0 van 0 stemmen
Bereidingstijd 1 uur
Wachttijd 1 uur
Gang Dessert
Keuken Frans
Porties 8 personen

Ingrediënten

Deeg

  • 350 gr patentbloem
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 250 gr boter
  • snufje zout

Vulling

  • 4 grote Elstar appels in plakjes gesneden
  • 1 tl kaneel
  • 7 gr vanillesuiker
  • 60 gr fijne kristalsuiker
  • 2 el citroensap
  • snufje zout

Verder

  • 1 ei
  • 3 el kristalsuiker
  • poedersuiker om te bestrooien

Instructies
 

Deeg

  • Doe de ingrediënten voor het deeg bij elkaar in de kom van de keukenmachine en kneed het geheel kort door tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een beetje water toe wanneer het deeg nog net wat te droog is.
  • Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een uurtje rusten in de koelkast.

Vulling

  • Meng ondertussen de ingrediënten voor de vulling door elkaar.
  • Zet een zeef of vergiet in een kom.
  • De appels zullen vocht vrijlaten, laat de appels een half uurtje uitlekken en bewaar het achtergebleven vocht.

Galette maken

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Leg een velletje bakpapier op je werkblad en bestrooi licht met wat bloem.
  • Kneed het deeg kort door en leg het deeg op het bakpapier.
  • Rol het deeg uit tot een ronde lap van ca 40 cm.
  • Bestrooi het midden van het deeg met 1 el kristalsuiker.
  • Verdeel de appelvulling over het midden en laat rondom een rand van 5 cm vrij.
  • Vouw de randen om, over de vulling.
  • Klop het ei los en bestrijk de randen dun en bestrijk de randen van het deeg dun met het losgeklopte ei.
  • Bestrooi de rand en de appelvulling met 2 el kristalsuiker.
  • Schuif de galette met bakpapier en al op de bakplaat van de oven en bak de galette in ca 40 min goudbruin en gaar.

Afwerking

  • Laat de galette ietsjes afkoelen op een rooster.
  • Giet ondertussen het achtergebleven appelvocht in een pannetje en kook het op middelhoog vuur in.
  • Bestrijk hiermee de appelvulling en strooi wat poedersuiker over de rand.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!


Ga jij dit recept maken? Dan vind ik het superleuk om het resultaat te zien! Je kunt mij taggen op Facebook met @marielleindekeuken of Instagram met @marielleindekeuken.nl en hashtag #marielleindekeuken

Wil je geen recept, nieuwtjes en winacties meer missen? Volg mij dan op Facebook en/of Instagram.


Galette met appel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating