Rudolph soesjes

0 reacties

Hoe schattig zijn deze Rudolphjes? Deze soesjes in het model van een rendierenkopje zijn leuk om te maken voor de Kerst. Lekker bij de koffie of thee of als dessert.

Rudolph soesjes

Heerlijke slagroom-chocoladesoesjes in het model van een rendiertje.
No ratings yet
Gang Gebak
Porties 20 stuks

Ingrediënten

Soesjes

  • 70 gr patentbloem
  • 60 gr water
  • 60 gr volle melk
  • 60 gr boter
  • snufje zout
  • 2 eieren

Slagroomvulling

  • 400 ml slagroom
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • eventueel een zakje klop-fix

Verder

  • 300 gr melkchocoladecallets of fijngehakte chocolade
  • 40 suikeroogjes Dr. Oetker
  • 40 zoutjes uit een party-mix of mega mix van AH
  • 20 rode m&m’s

Instructies
 

Soesjes

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de melk, het water, boter en het snufje zout in een pannetje en laat de melk op niet te hoog vuur aan de kook komen en de boter smelten.
  • Haal de pan van het vuur zodra de melk kookt en de boter is gesmolten en voeg de patentbloem toe. Roer goed door met een siliconen spatel of pollepel.
  • Zet de pan terug op het vuur en verwarm het deeg al roerend tot er wat vet uit het deeg komt, dit duurt ca 2 minuutjes.
  • Schep het deeg in een kom en roer het deeg even door.
  • Voeg al roerend één voor één de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste ei helemaal is opgenomen in het deeg.
  • Doe het deeg in een spuitzak met een niet al te groot rond spuitmondje en spuit ca 20 dopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Houdt een paar cm afstand, want de soesjes zetten nog uit.
  • Druk met een natte vinger de eventuele puntjes iets naar beneden en bestrijk de soesjes eventueel met een klein beetje losgeklopt ei.
  • Bak de soesjes in 25-30 minuten gaar en goudbruin.
  • Laat de soesjes afkoelen op een rooster.

Vullen

  • Klop de slagroom met de suiker en eventueel een zakje klop-fix stijf.
  • Maak een klein sneetje in de onderkant van elk soesje.
  • Doe de slagroom in een spuitzak met een smal rond spuitmondje en vul de soesjes via de onderkant van elk soesjes.

Chocoladelaag

  • Smelt 200 gr chocolade au-bain-marie tot ca 45 graden.
  • Voeg 100 gr chocolade toe en laat de chocolade oplossen in de warme chocolade. En terugboeken tot een temperatuur van 31 graden.
  • Doop de soesjes in de chocolade en druk het neusje en de oogjes erin.
  • Maak met een satéprikker gaatjes op de plek waar de hoorntjes moeten komen en druk de zoutjes erin.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating