Petit gâteau is de enige écht Franse patisserie in Amsterdam van Meike Schaling en Patrice Andrieu. Eerder verschenen in deze succesreeks van haar kleine taartjes, Kleine hartige taartjes en Nog meer kleine taartjes. Onlangs bracht Meike haar vierde boek “Franse taartjes klein en groot” uit.
Review Franse taartjes klein en groot
In het nieuwste boek deelt Meike de lekkerste klassiekers uit de patisserie & boulangerie. Het boek begint met een wat extra info over gebuikte materialen en handige adressen voor het gebruikte bakgereedschap. Wist je al dat Petit gâteau sinds dit jaar haar eigen bakmixen verkoopt? Zowel in de winkel als online via www.dobakingmix.com. Deze mixen zijn eigen recepten en ontstaan uit de beste ingrediënten. Ga je een keer naar Parijs? Kijk dan zeker even in het lijstje met zoete adressen in Parijs.
Het boek bestaat uit 9 hoofdstukken: Pâte à croissants, Brioche, Pâte feuilletée, Pâte à choux, Macarons, Petits gâteaux, Tartes, Cakes en Grands Gâteaux. In deze hoofdstukken vind je veel basisrecepten voor verschillende soorten deeg of beslag en vullingen. Hiermee maak je zelf de lekkerste Franse klassiekers uit het boek.
Zoals Pain au chocolat, Brioche, Éclairs, Paris-brest, Macarons, Cannellés, Cake au citron, Fraisier, Opéra, Forêt noire. De heerlijke foto’s bij de recepten zullen je doen watertanden. Echt te lekker allemaal.
Conclusie
Ook dit boek van Meike is weer een aanrader, eigenlijk wil je gewoon al haar boeken hebben. Het leuke is dat je de recepten helemaal kunt volgen, maar de vele basisrecepten in het boek kunnen ook weer een inspiratie zijn voor een eigen samengesteld recept.
Ben je ook enthousiast geworden over “Franse taartjes klein en groot”?
Franse taartjes klein en groot is o.a. verkrijgbaar bij bol.com als hardcover voor € 18,50 en als e-book voor € 9,99.
Titel: Franse taartjes klein en groot
Auteur: Meike Schaling
Prijs: € 18,50
ISBN 9789021588292
Uitgeverij: Kosmos
Recept Cigarettes russes à la vanille
Cigaretes russes à la vanille
Ingrediënten
- 100 gr boter
- 160 gr fijne kristalsuiker
- snufje zout
- vanille-extract
- 90 gr bloem
- 120 gr eiwit van circa 4 biologische eieren
Instructies
- Maak een mal van een stukje karton zoals op de foto (ik gebruikte hiervoor een taartkartonnetje).
- Verwarm de oven voor tot 160 °C.
- Smelt de boter in de magnetron of in een kleine steelpan.
- Voeg de fijne kristalsuiker, een snufje zout en het vanille-extract toe.
- Voeg de bloem toe en roer tot een glad beslag.
- Klop het eiwit stijf en schep het door het beslag.
- Leg de mal op een met bakpapier beklede bakplaat of op een siliconen bakmat. Schep een beetje beslag in het midden en strijk het beslag met een paletmesje glad.
- Maak er een aantal op de plaat.
- Bak de cigarettes circa 10 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Haal ze één voor één van de plaat, keer ze om en rol ze op. Pas op: ze zijn heel heet!
Voor deze recensie heb ik het boek opgestuurd gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.