Geroosterde aubergine met burrata

Comments are Disabled

Vroeger hield ik echt niet van aubergine, maar sinds ik aubergine rooster in de oven vind ik het erg lekker. Dit lunchgerechtje is eenvoudig, maar de combinatie is heerlijk.

Geroosterde aubergine met burrata

No ratings yet
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Lunch
Keuken Italiaans
Porties 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 1 burrata
  • handje ruccola
  • 4 blaadjes basilicum in reepjes gescheurd
  • olijfolie
  • versgemalen zout en peper
  • chiliflakes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
  • Halveer de aubergine en snij het vruchtvlees in, maar snij niet door de schil.
  • Leg de helften op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met wat versgemalen zout en peper.
  • Druppel er een scheutje olijfolie over en schuif de bakplaat in de oven.
  • Rooster de aubergine in 40-45 minuten mooi bruin.
  • Leg de aubergine helften op een bordje en leg de burrata erbij en strooi er wat versgemalen peper en een snufje chiliflakes over.
  • Leg de basilicum en ruccola erop en sprenkel nog wat olijfolie over het geheel.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Comments are closed.