Risotto met spruitjes

0 reacties

Een heerlijk bordje risotto staat regelmatig bij ons op tafel. Je kunt er ook zo lekker mee variëren door net even wat andere ingrediënten toe te voegen.

Dit keer maakte ik een echt winterse risotto, met spruitjes en spekjes.

Risotto met spruitjes

No ratings yet
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 175 gr risottorijst
  • 750 ml groentebouillon eigengemaakte of van 1 groentebouillonblokje
  • 300 gr geschoonde spruitjes gehalveerd
  • 100 gr spekreepjes
  • 30 g versgeraspte parmezaanse kaas + een beetje extra voor eroverheen
  • 1 kleine ui fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1/2 citroen
  • scheutje droge witte wijn
  • 1 tl fijngehakte tijm
  • zout & peper
  • klontje boter
  • olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en leg de spruitjes met de snijkant naar beneden in de koekenpan.
  • Bak de spruitjes 5 minuten, schep ze af en toe om.
  • Haal de spruitjes uit de pan en zet ze even opzij.
  • Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en fruit hierin de ui met de knoflook in ca 5 minuten tot deze zacht is, maar niet bruin.
  • Voeg de risottorijst toe en blijf omscheppen tot de rijstkorreltjes doorzichtig worden.
  • Blus af met de witte wijn.
  • Doe de spruitjes terug in de pan, bij de risottorijst, samen met de tijm en de rasp van de halve citroen.
  • Voeg een soeplepel van de bouillon toe en blijf roeren tot alle bouillon is opgenomen. Voeg dan de volgende soeplepel toe en ga zo door tot alle bouillon is opgenomen.
  • Verhit ondertussen een andere droge koekenpan en bak de spekjes krokant in het eigen vet.
  • Roer vervolgens het klontje boter en parmezaan door de risotto. Breng verder op smaak met nog wat versgemalen peper en wat sap van de halve citroen.
  • Verdeel de risotto over de borden. Verdeel de spekjes er overheen. Strooi er nog wat versgeraspte parmezaan en versgemalen peper overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating