Rode uien inleggen is supermakkelijk en leuk om te doen. Je kunt ze ook bijna overal bij eten, zoals bij taco’s, op een pizza, broodje kaas, avocado tast, een broodje tonijn, in een salade, noem maar op.
De uien worden lekker zacht en krijgen door het zuur van de azijn een hele mooie roze kleur. Ik voegde wat peperkorrels en een laurierblaadje toe voor de smaak, maar je kunt ook zelf variëren en experimenteren met verschillende kruiden en/of specerijen.
Rode uien inleggen
Keukenbenodigdheden
- glazen pot met deksel en een inhoud van 500 ml
Ingrediënten
- 300 gr rode uien
- 100 ml water
- 200 ml appelazijn
- 2 tl kristalsuiker
- 2 tl peperkorrels
- 1 laurierblaadje
- 1 tl grof zeezout
Instructies
- Pel de rode uien en snij ze doormidden.
- Snij de rode uien in flinterdunne halve ringetjes, met een scherp mes of een mandoline.
- Doe ze in de schone pot.
- Doe het water, appelazijn, kristalsuiker en het grove zeezout in een pan en breng aan de kook, tot de suiker en het zout zijn opgelost.
- Giet het hete vocht bij de halve rode uiringen in de pot.
- Doe de peperkorrels en het laurierblaadje erbij en draai de pot dicht.
- Laat helemaal afkoelen en zet de pot een dag in de koelkast.
Wat een lekker recept en zo eenvoudig te bereiden. Het is nu klaar en staat in de koelkast. Heb alleen een vraagje: Hoe lang kun je het bewaren en als je de pot geopend hebt en een deel er uit gehaald hebt, hoelang kun je het dan nog bewaren?
Groetjes,
Anisakos
Wat leuk dat je het gemaakt hebt! Eenmaal geopend zou ik het een weekje bewaren.
Dankjewel voor je snelle reactie. Dit weekend ga ik het proeven.