Snijbonenstamppot in een paprika

2 comments

Laatst gaf ik mijn schoonzusje de Stamppotbijbel cadeau voor haar verjaardag. Het eerste wat ze eruit maakte waren gevulde paprika’s met spinazie-rucolastamppot. Een leuk idee, dus ik bedacht mijn eigen variatie erop, met snijbonen en pesto.

Deze snijbonenstamppot in een paprika is weer eens wat anders dan een gewone stamppot. Je kunt het ook prima eerder voorbereiden en later in de oven schuiven.

Het recept is voldoende voor 2 grote eters. Eventueel zou je de snijbonenstamppot ook kunnen verdelen over 3 kleine rode paprika’s, zodat je er met 3 personen van kunt eten.

Snijbonenstamppot in een paprika

4.3 van 4 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Oventijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 500 gr kruimige aardappel
  • 400 gr gesneden snijbonen
  • 2 grote rode paprika’s
  • 70 gr Mutti groene tomatenpesto (of andere groene pesto naar keuze)
  • 60 gr fijngeraspte parmezaan
  • versgemalen zout en peper
  • 1 el pijnboompitten
  • wat versgehakte peterselie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 gr (boven- en onderwarmte).
  • Schil de aardappels en snij ze in niet te grote blokken, zodat ze snel gaar zijn.
  • Doe de aardappels en de snijbonen in 2 aparte kookpannen, in ruim water.
  • Breng allebei aan de kook en kook in 12-15 minuten gaar.
  • Giet allebei af en stamp de aardappels fijn met een pureestamper.
  • Voeg 40 gr van de parmezaan en de pesto, samen met wat versgemalen zout en flink wat peper, toe aan de gestampte aan de gestampte aardappel.
  • Roer goed door met een houten pollepel en meng de snijbonen erdoor.
  • Halveer de paprika’s in de lengte en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal.
  • Vul de paprika’s met de snijbonenstamppot.
  • Strooi de rest van de parmezaan er overheen.
  • Schuif de bakplaat in de oven en bak de gevulde paprika’s 25-30 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  • Verdeel de paprika’s over de borden en bestrooi met de pijnboompitten en wat versgehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

2 Comments

  1. Wat ziet dat er mooi uit. Eyfood!
    Komende week ga ik dit zeker en vast bereiden. Lijkt me ook best smaakvol.
    Dankjewel voor dit leuke recept.
    Grt Anisakos

    • En bereid!!! Was heel simpel om te maken. Recept 1op 1 gevolgd.500 gram aardappels, geschild 420 gram maar voldoende.
      Volgende keer doe ik er Italiaanse kruiden in en stukjes chorizo.
      Vond het nu wel lekker maar vlak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating