Cinnastix

1 comment

Ken je de Cinnastix van Domino’s? Ik heb het een keer gegeten en vind het erg lekker, maar een beetje te veel na een pizza. Dus ik bestel het er eigenlijk nooit bij.

Maar had er toch wel weer eens zin in, dus besloot zelf Cinnastix te maken. Dit deed ik van focacciadeeg welke ik na het bakken bestrooide met kaneelsuiker. Het resultaat is superlekker geworden!

Bekijk ook eens de reel op Instagram om te zien hoe ik ze maak.

Cinnastix

3.7 van 3 stemmen
Bereidingstijd 2 uur 30 minuten
Gang Snack
Porties 2 stuks

Ingrediënten

Deeg

  • 250 gram pizzabloem type 00
  • 3,5 gram instantgist
  • 160 gram water lauwwarm
  • 5 gram zout
  • 1 el honing

Kaneelsuiker

  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 1 tl kaneelpoeder

Vanilledip

  • 50 gr poedersuiker
  • scheutje melk
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 tl olijfolie

Verder nodig

  • wat olijfolie

Instructies
 

  • Kneed de ingrediënten voor het deeg (behalve het zout) in een kwartier tot een soepel deeg. Ik gebruikte hiervoor mijn KitchenAid standmixer. Voeg na 5 minuten kneden ook het zout toe.
  • Laat het deeg een uur rijzen in een afgedekte kom.
  • Haal het deeg uit de kom, druk de lucht eruit en maak er 2 bollen van. Laat de bollen 20 minuten afgedekt liggen.
  • Leg de bollen op een bakplaat en druk ze plat tot een lap. Laat 30-45 minuten rijzen, onder ingevet folie.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden (boven- en onderwarmte).
  • Giet een scheutje olijfolie over het gerezen deeg en wrijf voorzichtig uit met je hand.
  • Druk met je vingers diepe kuiltjes in het deeg, tot je de bodem van de bakplaat voelt.
  • Bak de broden in 15 minuten gaar en goudbruin.
  • Maak ondertussen de vanilledip. Doe hiervoor de poedersuiker, vanille-extract, olijfolie en een el melk in een kommetje en roer door elkaar. Voeg eventueel nog wat melk toe als de saus te dik is of nog wat poedersuiker als de dip te dun is.
  • Besmeer de broden nogmaals met olijfolie, zodra ze uit de oven komen. En verdeel de kaneelsuiker er overheen. Schut het overtollige er weer af.
  • Snij ze in repen en serveer de vanilledip erbij.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

One Comment

  1. Super goed recept! ik ga het zeker toevoegen aan mijn receptenlijst in de keuken! bedankt

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating