Chocolade nestjes met eitjes

1 reactie

Deze chocolade nestjes van roomchocolade met kleine eitjes zag ik bij de bakker liggen, maar je maakt ze ook heel makkelijk zelf.

Ik maakte ze van pure Callebaut chocolade callets, maar je kunt ze natuurlijk ook van melkchocolade maken. Wanneer je geen callets hebt, kun je ook een chocoladereep fijnhakken.

Chocolade nestjes met eitjes

5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 minuten
Rusttijd 1 uur
Gang Chocolade
Porties 15 stuks

Keukenbenodigdheden

  • 2 spuitzakken
  • gekarteld spuitmondje, nr. 12

Ingrediënten

  • 300 gr pure chocolade callets
  • 30 gr witte chocolade callets
  • 30 kleine chocolade eitjes met suikerlaagje ik kocht een zakje bij de HEMA
  • 70 gr boter op kamertemperatuur

Instructies
 

  • Klop de boter met een mixer tot de boter luchtig en licht van kleur is. Zet de boter even opzij.
  • Doe 200 gram van de pure chocolade callets in een hittebestendige kom en zet op een pan gevuld met een laagje water.
  • Breng het water zachtjes aan de kook en laat de chocolade in de kom zachtjes smelten. Roer af en toe door. Als je het precies wilt doen moet de chocolade een temperatuur van ca 45 graden bereikt hebben.
  • Haal de kom van de pan en voeg de overige 100 gram pure chocolade callets toe. Roer goed door tot ook deze chocolade callets zijn gesmolten en het een mooi glad geheel is. De chocolade moet nu niet meer te heet zijn en ongeveer een temperatuur van 31 graden hebben.
  • Giet de gesmolten chocolade bij de boter en roer goed door tot een glad geheel.
  • Schep het mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en zet even opzij.
  • Smelt 20 gram van de witte chocolade callets en roer zodra het gesmolten is de overige 10 gram witte chocolade callets er doorheen.
  • Schep de gesmolten witte chocolade in een andere spuitzak en knip een klein puntje van het spuitzakje af.
  • Spuit 15 nestjes van de pure chocolade en drizzle de witte chocolade er overheen.
  • Leg op elk chocoladenestje 2 eitjes.
  • Laat de chocolade in ca. een uur goed uitharden.

Notities

Een keukenthermometer is handig, maar niet noodzakelijk voor dit recept. Ik heb dit recept op gevoel gemaakt en is prima gelukt.
Trefwoord Pasen
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

One Comment

  1. Dankjewel! Niet moeilijk en klinkt héérlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating