Boekentip: Wagamama Your way + recept voor Moyashi soba

0 reacties

Van ’s werelds beroemdste noodlebar wagamama is er nu Wagamama your way, een geweldig nieuw kookboek met meer dan 70 heerlijke Asian-inspired dishes om thuis te maken. Vanaf nu kan iedereen dus de beroemde Chicken Katsu, Japanse pancakes of een goedgevulde pho of ramen zelf op tafel toveren! wagamama heeft in Nederland en België in totaal tien restaurants, in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leidschendam, Roermond, Brussel en Antwerpen.

Review Wagamama your way

In 1992 opende Wagamama het eerste restaurant in London, Wagamama heeft in Nederland en België in totaal tien restaurants, in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Leidschendam, Roermond, Brussel en Antwerpen. Wanneer wij een dagje op stap zijn eten wij regelmatig bij Wagamama. Wij zijn vinden de gerechten heerlijk, Marco neemt vaak de Chicken Katsu en ik probeer steeds iets anders. Wist je dat wagamama in het Japans “stout kind” betekend? Eigenzinnig, speels en rusteloos – wagamama zijn is gedreven zijn door een grote nieuwsgierigheid. Gebrand om nieuwe dingen te proberen en nieuwe plekken te ontdekken… geen slechte instelling voor een kok.

In dit nieuwste boek van Wagamama zet kok Steve Mangleshot ons aan om wagamama te koken. Of je nu precies de recepten wilt volgen of lekker wilt freestylen en dingen wilt aanpassen. Simpele combinaties van frisse en verse smaken en texturen kunnen heerlijke kommen vol soulfoud opleveren.

Het boek is opgedeeld in 6 hoofdstukken: snel + makkelijk, lekkere bowls, wokken maar, flexibele favorieten, zoetigheden en sauzen + bijgerechten. En bevat 70 heerlijke Aziatisch geïnspireerde gerechten van ontbijtjes, lunch, hoofdgerechten tot zoetigheden en drankjes. Zowel vegetarisch als vlees- en visgerechten. De recepten zijn over het algemeen niet heel moeilijk om te maken. De meeste ingrediënten zijn in de supermarkt en toko te vinden.

Wat mij betreft een aanrader dit boek!

Ben je ook enthousiast geworden over “Wagamama your way”?

Wagamama Your way is o.a. verkrijgbaar bij bol.com als hardcover voor € 20,-.

Titel: Wagamama your way
Auteur: Wagamama
Prijs: € 20,-
ISBN 9789021590097
Uitgeverij: Kosmos

Moyashi soba

Eén van de oorspronkelijke wagamama-gerechten, maar dan in een nieuw jasje.
No ratings yet
Porties 2 personen

Ingrediënten

 • 45 g zongedroogde tomaten
 • ½ el miso
 • 1 tl chilipasta
 • 800 ml groentebouillon
 • 4 bimi bijgesneden
 • 2 nestjes ramennoedels
 • 1 el plantaardige olie
 • ½ courgette in grove stukken
 • 50 g peultjes bijgesneden
 • ¼ prei in de lengte in tweeën en dan in grove stukken
 • 4 groene asperges in schuine stukjes
 • 150 g taugé
 • 3 el sojasaus
 • 2 bosuien bijgesneden en in schuine stukjes
 • 1 el sesamzaad

Instructies
 

 • Doe de zongedroogde tomaten, miso, chilipasta en 30 ml van de groentebouillon in een diepe kom en maak er met een staafmixer een gladde pasta van.
 • Blancheer de bimi 2 minuten in kokend water, dompel ze in ijswater, laat ze uitlekken en leg opzij.
 • Kook twee porties van de ramennoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet ze af als ze gaar zijn. Verdeel ze over twee ramenkommen.
 • Zet een wok of grote pan op hoog vuur, verhit de olie en roerbak de courgette, peultjes, prei, bimi, asperges en tauge tot de groenten gekaramelliseerd maar nog wel stevig zijn. Voeg de sojasaus toe en schep alles nog een keer om.
 • Doe de rest van de groentebouillon in een andere steelpan en breng hem zachtjes aan de kook. Voeg de pasta van zongedroogde tomaten al kloppend toe om te voorkomen dat er klontjes ontstaan.
 • Schep de hete bouillon over de noedels in de kommen en trek ze met eetstokjes iets uit elkaar om een bedje te vormen. Schep de geroerbakte groenten erop en bestrooi met de bosuien en het sesamzaad.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Voor deze recensie heb ik het boek opgestuurd gekregen, lees mijn disclaimer voor meer informatie over samenwerkingen op marielleindekeuken.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating