Een heerlijke salade van Hollandse witte asperges met verse krieltjes en blokjes ham.
Asperge-aardappelsalade
Ingrediënten
- 500 gr verse krieltjes in schil gehalveerd
- 400 gr asperges geschild
- 3 flinke el mayonaise Oliehoorn
- 3 flinke el magere kwark
- 2 eieren
- 1 middelgrote augurk
- 1 dikke plak schouderham van ca 140 gram Jumbo
- 1 el versgehakte peterselie
- versgemalen zout en peper
Instructies
- Verwijder het houterige gedeelte van de asperges door ca 2 cm van de onderkant af te snijden en leg de asperges 30 minuten in koud water.
- Haal de asperges uit het water en schil ze met een dunschiller.
- Snij de asperges in stukjes van ca 3 cm en kook ze in water met een snufje zout in 10 min bijna gaar. Zet de warmtebron uit en laat ze nog 5 minuten nagaren.
- Kook de gehalveerde krieltjes in ruim water met wat zout gaar in ca 15 minuten.
- Kook de eieren in 8 minuten gaar. Pel de eieren en laat ze afkoelen.
- Giet de asperges en de krieltjes af in een vergiet en spoel af met koud water.
- Snij de ham en de augurk in kleine blokjes.
- Doe de mayonaise, kwark, augurk, ham, peterselie, snufje zout en peper in een ruime kom en meng door elkaar.
- Prak de eieren grof en voeg ze toe en het mayonaise-mengsel.
- Voeg de afgekoelde asperges en krieltjes toe en schep voorzichtig door elkaar.
- Laat de salade minimaal 2 uur rusten in de koelkast, zodat de smaken in elkaar kunnen trekken.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!