Asperge-aardappelsalade

0 comments

Een heerlijke salade van Hollandse witte asperges met verse krieltjes en blokjes ham.

Asperge-aardappelsalade

0 van 0 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Porties 3 personen

Ingrediënten

  • 500 gr verse krieltjes in schil gehalveerd
  • 400 gr asperges geschild
  • 3 flinke el mayonaise Oliehoorn
  • 3 flinke el magere kwark
  • 2 eieren
  • 1 middelgrote augurk
  • 1 dikke plak schouderham van ca 140 gram Jumbo
  • 1 el versgehakte peterselie
  • versgemalen zout en peper

Instructies
 

  • Verwijder het houterige gedeelte van de asperges door ca 2 cm van de onderkant af te snijden en leg de asperges 30 minuten in koud water.
  • Haal de asperges uit het water en schil ze met een dunschiller.
  • Snij de asperges in stukjes van ca 3 cm en kook ze in water met een snufje zout in 10 min bijna gaar. Zet de warmtebron uit en laat ze nog 5 minuten nagaren.
  • Kook de gehalveerde krieltjes in ruim water met wat zout gaar in ca 15 minuten.
  • Kook de eieren in 8 minuten gaar. Pel de eieren en laat ze afkoelen.
  • Giet de asperges en de krieltjes af in een vergiet en spoel af met koud water.
  • Snij de ham en de augurk in kleine blokjes.
  • Doe de mayonaise, kwark, augurk, ham, peterselie, snufje zout en peper in een ruime kom en meng door elkaar.
  • Prak de eieren grof en voeg ze toe en het mayonaise-mengsel.
  • Voeg de afgekoelde asperges en krieltjes toe en schep voorzichtig door elkaar.
  • Laat de salade minimaal 2 uur rusten in de koelkast, zodat de smaken in elkaar kunnen trekken.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating