Goedgevulde tomaten-groentesoep

0 comments

Met dit recept maak je zelf een goedgevulde tomaten-groentesoep met balletjes en vermicelli.

Goedgevulde tomaten-groentesoep

0 van 0 stemmen
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Keukenbenodigdheden

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 500 ml water
  • 400 gr gepelde tomaten (blik)
  • 380 gr Tasty tom tomaten in stukjes gesneden
  • 250 gr fijne soepgroente
  • 125 gr half-om-half gehakt
  • 60 gr vermicelli ik heb altijd vermicelli van Grand Italia
  • 1 middelgrote ui in stukjes gesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 groentebouillonblokjes
  • olijfolie
  • versgemalen zout en peper

Instructies
 

  • Doe het gehakt in een kom en voeg een snuf zout en versgemalen peper toe.
  • Kneed goed door en draai er kleine balletjes van.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en voeg de ui met de verse tomaten toe.
  • Laat op een laag pitje 5 minuten sudderen.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze kapot met een pollepel.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng zachtjes aan de kook.
  • Pureer het geheel glad met een staafmixer en voeg de gehaktballetjes toe.
  • Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de soepgroente toe en kook nog eens 15 minuten.
  • Voeg de vermicelli toe en kook nog 3 minuten.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating