Met dit recept maak je zelf een goedgevulde tomaten-groentesoep met balletjes en vermicelli.
Goedgevulde tomaten-groentesoep
Keukenbenodigdheden
- staafmixer
Ingrediënten
- 500 ml water
- 400 gr gepelde tomaten (blik)
- 380 gr Tasty tom tomaten in stukjes gesneden
- 250 gr fijne soepgroente
- 125 gr half-om-half gehakt
- 60 gr vermicelli ik heb altijd vermicelli van Grand Italia
- 1 middelgrote ui in stukjes gesneden
- 1 el tomatenpuree
- 2 groentebouillonblokjes
- olijfolie
- versgemalen zout en peper
Instructies
- Doe het gehakt in een kom en voeg een snuf zout en versgemalen peper toe.
- Kneed goed door en draai er kleine balletjes van.
- Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en voeg de ui met de verse tomaten toe.
- Laat op een laag pitje 5 minuten sudderen.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee.
- Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze kapot met een pollepel.
- Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng zachtjes aan de kook.
- Pureer het geheel glad met een staafmixer en voeg de gehaktballetjes toe.
- Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
- Voeg de soepgroente toe en kook nog eens 15 minuten.
- Voeg de vermicelli toe en kook nog 3 minuten.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Soep was erg lekker!
Heerlijke tomatensoep
Een top soep! Simpel om te maken, maar zoooo lekker!