Goedgevulde tomaten-groentesoep

8 reacties

Met dit recept maak je zelf een goedgevulde tomaten-groentesoep met balletjes en vermicelli.

Goedgevulde tomaten-groentesoep

4.1 van 64 stemmen
Bereidingstijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Keukenbenodigdheden

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 500 ml water
  • 400 gr gepelde tomaten (blik)
  • 380 gr Tasty tom tomaten in stukjes gesneden
  • 250 gr fijne soepgroente
  • 125 gr half-om-half gehakt
  • 60 gr vermicelli ik heb altijd vermicelli van Grand Italia
  • 1 middelgrote ui in stukjes gesneden
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 groentebouillonblokjes
  • olijfolie
  • versgemalen zout en peper

Instructies
 

  • Doe het gehakt in een kom en voeg een snuf zout en versgemalen peper toe.
  • Kneed goed door en draai er kleine balletjes van.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en voeg de ui met de verse tomaten toe.
  • Laat op een laag pitje 5 minuten sudderen.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee.
  • Voeg de gepelde tomaten toe en druk ze kapot met een pollepel.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng zachtjes aan de kook.
  • Pureer het geheel glad met een staafmixer en voeg de gehaktballetjes toe.
  • Laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de soepgroente toe en kook nog eens 15 minuten.
  • Voeg de vermicelli toe en kook nog 3 minuten.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

8 Reacties

  1. Soep was erg lekker!

  2. Heerlijke tomatensoep

  3. Een top soep! Simpel om te maken, maar zoooo lekker!

  4. Gerda Fledderus

    Heerlijke soep!
    Ik had nog wat kerrie en kurkuma toegevoegd. En tomatenpuree had ik niet in huis.

  5. hallo. ik zou rundergehakt nemen, of de ballen apart koken.
    zodat je soep niet hoeft af te schuimen

  6. ik wil de soep graag voor 20 personen maken. als ik het aanpas naar 20.. kloppen de aantallen dan wel? het lijkt me zo veel? wat zou jij doen? 10 om 10 aparte pannen?

    • Mariëlle in de Keuken

      De hoeveelheid kun je inderdaad aanpassen van 4 naar 20 personen. De aantallen worden dan 5x zoveel, dit klopt Maar het ligt er natuurlijk wel aan hoe grote porties je wilt maken.

  7. Jaco Mauritz

    Tip: braad de balletjes apart in koekenpan, lekker stevige bite, je kunt extra smaak toevoegen en geen onnodig vet in je soep .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating