Cacio e pepe

0 reacties

Cacio e pepe, oftwel kaas en zwarte peper, is een Romeins gerecht.

Voor dit pastagerecht heb je dan ook slechts enkele ingrediënten nodig. Het kookvocht van de spaghetti en de kaas zorgen samen voor een romige saus.

Cacio e pepe

Spaghetti met een romige kaas-pepersaus.
No ratings yet
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 220 gr spaghetti ik gebruik spaghetti nr. 3 van Rummo
  • 100 gr fijngeraspte Pecorino Romano
  • 3 gr versgemalen zwarte peper
  • zout

Instructies
 

  • Breng een pan met ruim water en een snuf zout aan de kook.
  • Laat de spaghetti erin glijden en laat de helft van de normale kooktijd koken. De spaghetti gieten we straks niet af.
  • Rooster ondertussen de versgemalen zwarte peper in een ruime droge koekenpan.
  • Schep twee soeplepels van het spaghetti-kookvocht uit de pan en giet dit bij de peper in de koekenpan. Breng ook de spaghetti rechtstreeks over van de kookpan naar de koekenpan.
  • Laat de warmtebron op middelhoog staan en roer regelmatig door. Wacht tot het vocht verdwenen is.
  • Proef of de spaghetti beetgaar is, voeg anders nog een soeplepel van het kookvocht toe en wacht tot het vocht weer verdwenen is. Blijf regelmatig roeren. Herhaal deze stap zonodig.
  • Doe een scheutje van het kookvocht bij de geraspte Pecorino Romano en roer door tot een dik papje.
  • Voeg het papje toe aan de spaghetti en roer goed door. Voeg eventueel nog een scheutje kookvocht toe als het geheel te droog is.
  • Verdeel de Cacio e pepe over de (voorverwarmde) borden en maal er nog wat zwarte peper overheen.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating