Huzarensalade

Huzarensalade

3 reacties

Vroeger thuis aten wij op een verjaardag vaak soep met slaatje. En met oud en nieuw na 12 uur, dit was nog een traditie van toen mijn moeder vroeger kind was. Maar een klassieke huzarensalade kan overal bij, bij de barbecue, gourmet, op brood, bij de patat/friet, noem maar op.

Je kunt zo’n huzarensalade kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar zelfgemaakt is natuurlijk veel leuker en lekkerder. Ik maakte deze huzarensalade met plakjes ham. Wil je de salade liever vegetarisch, laat de ham dan gewoon weg.

Huzarensalade

Huzarensalade

3.6 van 21 stemmen
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Bijgerecht, Salade
Keuken Hollands
Porties 6 personen

Ingrediënten

  • 500 gr geschilde kruimige aardappels bijv. Malta
  • 125 gr kleine augurken
  • 125 gr zilveruitjes
  • 125 gr ham
  • 80 gr diepvrieserwtjes
  • 75 gr geschrapte worteltjes
  • 75 gr mayonaise bijv. Oliehoorn
  • 60 gr augurkenvocht
  • 30 gr mosterd
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • fijngemalen witte peper

Instructies
 

  • Kook de eieren in 8 minuten hard en laat ze afkoelen.
  • Snij de aardappels in niet te grote stukken en kook ze in ca 10 minuten in licht gezouten water gaar.
  • Giet de aardappels af en laat ze even uitstomen en afkoelen.
  • Snij de geschrapte worteltjes in kleine blokjes (formaat doperwt) en kook ze samen met de doperwtjes in 5 minuten gaar.
  • Giet de doperwtjes met de worteltjes af en spoel ze onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  • Stamp de aardappels grof en roer de mayonaise en de mosterd erdoor, tot een smeuïg geheel.
  • Snij de augurken in kleine blokjes. Rol de plakjes ham op en snij er zo kleine snippertjes van.
  • Snij de eieren in kleine stukjes.
  • Voeg de worteltjes, doperwtjes, zilveruitjes, augurkenblokjes, ham en de eieren toe aan het aardappelmengsel en meng door elkaar.
  • Voeg 60 gr van het vocht van de augurken toe, dit geeft extra smaak en maakt de huzarensalade nog wat smeuïger.
  • Breng de huzarensalade verder op smaak met zout en flink wat peper.
  • Laat de salade 1-24 uur rusten in de koelkast, zodat de smaken lekker in kunnen trekken.
  • Serveer de huzaren salade eventueel op een mooie schaal en decoreer met een gekookt ei in plakjes, wat cherrytomaatjes, blokjes augurk, zilveruitjes en wat versgehakte peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Huzarensalade

3 Reacties

  1. Ziet er heerlijk uit, ik ga het zeker proberen! Wij aten vroeger thuis altijd een slaatje op Oudejaarsavond.

  2. Ga het zeker een keer maken, is denk ik echt van vroeger, pan groentesoep met een slaatje met verjaardagen en oudejaarsavond, met name de verjaardag van mijn oma staat me nog goed voor de geest, was rond deze tijd jarig en werd gevierd op hemelvaartsdag of 1e pinksterdag, ze woonde bij ons in en ik was de sjaak om voor 25 personen slaatje te maken en een enorme hoeveelheid soepballetjes te draaien, enigste voordeel, oma schilde en kookte de aardappels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating