Een supermakkelijke quiche met cherrytomaatjes en groene aspergetips.
Bekijk hier het filmpje op Intragram om te zien hoe ik deze quiche maak.
Quiche met tomaatjes en aspergetips
Keukenbenodigdheden
- quichevorm van 22 cm
Ingrediënten
- 1 rol kant-en-klaar quichedeeg AH eigen merk
- 250 gr cherrytomaten
- 50 gr aspergetips
- 4 eieren
- 150 ml slagroom
- 50 gr fijngeraspte parmezaan
- 1 el oregano
- zout en peper
- snuf nootmuskaat
- boter om in te vetten
- handje rucola
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
- Grill de aspergetips 3 minuten in een grillpan.
- Vet de quichevorm in met wat boter.
- Bekleed de bakvorm met het quichedeeg en snij het overhangende deeg weg.
- Verdeel de gehalveerde tomaatjes en aspergetips over de quichebodem.
- Doe de eieren, slagroom, oregano, zout, peper en nootmuskaat in een kom en klop goed door elkaar.
- Voeg de fijngeraspte parmezaan toe en klop nog een keer door.
- Giet het mengsel op de quiche.
- Bak de quiche in ca 30 min gaar in de oven.
- Laat de quiche ietsjes afkoelen en serveer met wat rucola.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!