Wat mij betreft de lekkerste pancakes. En meer dan een klontje boter en wat honing of maple syrup hebben ze niet nodig!
Basisrecept pancakes
Keukenbenodigdheden
- garde
- beslagkom
Ingrediënten
Pancake beslag
- 125 gr bloem
- 150 ml karnemelk
- 20 gr kristalsuiker
- 1 tl bakingsoda
- 1/4 tl zout
- 1 ei
- 1 tl vanillepasta
Topping
- boter
- honing of maple syrup
- eventueel wat vers fruit
Verder nodig
- boter om in te bakken
Instructies
- Doe de droge ingrediënten bij elkaar in een kom en meng met een garde door elkaar.
- Voeg de helft van de karnemelk toe en roer goed door.
- Voeg de rest van de karnemelk toe en roer tot een glad beslag.
- Voeg het ei en vanillepasta toe en meng nogmaals goed door.
- Smelt wat boter in een koekenpan en schep een ijslepel beslag in de pan.
- Bak de pancake tot er aan de bovenkant bubbeltjes verschijnen en de onderkant mooi goudbruin is gebakken.
- Draai de pancake om en bak de andere kant tot deze ook mooi goudbruin is gebakken.
- Haal de pancake uit de pan en bak de volgende. Ga zo door tot al het beslag op is.
- Serveer de pancakes met een klontje boter en wat honing of maple syrup.
Notities
Tip: nooit karnemelk in huis? Meng 150 ml gewone melk met 1 el witte wijnazijn. Roer goed door en laat 10 minuten staan.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.