Linguine met ‘Nduja en gepofte knoflook

Linguine met ‘Nduja en gepofte knoflook

1 reactie

Laatst ging ik met mijn broer lunchen bij Villa Augustus en koos ik de Linguine met ‘Nduja en gepofte knoflook. Deze viel erg in de smaak, dus moest ik thuis natuurlijk ook maken.

Wat is ‘Nduja?

‘Nduja had ik nog nooit eerder gegeten. Het is een smeerbare worst van varkensvlees en smaakt lekker pittig door de chilipepers welke erin zitten. Het wordt vaak gegeten op brood of op een pizza, maar het kan ook prima in een pastasaus verwerkt worden.

‘Nduja

Dit gerecht is wat pittig, maar ik vind het goed te doen. Voor de basis van de saus gebruikte ik 500 gram verse tomaten, welke ik eerst roosterde in de oven.

Gepofte knoflook

Ja, je leest het goed, in dit gerecht gaat een heel bolletje knoflook! Maar dan wel gepofte knoflook. Door het poffen wordt de knoflook heerlijk zacht en zoet van smaak, net als bij gekarameliseerde uien. De zoetige smaak van de knoflook is heerlijk in combinatie met de ‘Nduja.

Linguine met ‘Nduja en gepofte knoflook

Linguine met ‘Nduja en gepofte knoflook

4 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 1 uur
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 1 bolletje knoflook
  • 500 gr cocktail trostomaten
  • 200 gr Linguine ik gebruikte Linguine van het merk DeCecco
  • 60 gr ‘Nduja o.a. verkrijgbaar bij Jumbo en AH
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el versgehakte peterselie
  • versgemalen zout en peper
  • olijfolie om in te bakken

Verder nodig

  • wat extra verse peterselie
  • wat geraspte parmezaan

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte).
  • Snij de tomaten in kwarten en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel met wat olijfolie.
  • Snij een stukje van de bovenkant van de bol knoflook en leg de knoflook op een vel aluminiumfolie. Besprenkel met wat olijfolie en verpak de knoflook in de aluminiumfolie.
  • Schuif de tomaten en de knoflook in de oven voor 40 minuten.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak hierin op een laag pitje de ‘Nduja 2 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog een minuut.
  • Voeg de geroosterde tomaten toe en druk ze kapot met een pollepel.
  • Laat de saus ca 15 minuten pruttelen tot het vocht verdampt is en de saus is ingedikt. Blijf er wel bij en roer regelmatig door, zodat het niet aanbrand.
  • Kook ondertussen de Linguine beetgaar in ruim water met een snuf zout.
  • Knijp de gepofte knoflook uit boven de saus en roer samen met de fijngehakte peterselie door de saus. Breng de saus nog wat verder op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout. En warm nog een minuut door.
  • Haal wat van het kookvocht van de Linguine uit de pan. Giet de Linguine af en roer de Linguine door de saus. Wanneer de saus te dik is voeg je een klein scheutje van het achtergehouden kookvocht toe.
  • Verdeel de Linguine over de borden en serveer met wat fijngeraspte parmezaan en verse peterselie.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!

One Comment

  1. Wat pittig, 35 gram Nduja gebruikt i.p.v. 60 gram voor 2 personen, en wij vonden het nog extreem pittig

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating