In september waren wij op vakantie in Italië en bestelde ik semifreddo met amaretto in een restaurantje aan het Gardameer. Semifreddo betekent “half koud”. Het is een soort ijs, welke gemaakt wordt zonder ijsmachine. Eigenlijk meer een soort bevroren mousse.
Semifreddo met Amaretto
Keukenbenodigdheden
- brood- of cakevorm van ca 22 cm
- handmixer
Ingrediënten
- 350 ml slagroom
- 250 gr mascarpone
- 100 gr fijne kristalsuiker
- 100 gr amaretti koekjes o.a. verkrijgbaar bij AH, van het merk Matilde Vicenzi
- 50 ml amaretto
- 4 eidooiers
- 4 eiwitten
- snufje zout
Instructies
- Giet de slagroom in een kom en klop de slagroom stijf.
- Klop de mascarpone los en voeg de mascarpone samen met de amaretto toe aan de slagroom. Mix het geheel kort door elkaar.
- Doe de eidooiers met de fijne kristalsuiker in een andere kom en klop op tot een romig mengsel.
- Voeg de opgeklopte eidooiers toe aan het slagroommengsel en spatel kort door tot het gemengd is.
- Doe de eiwitten met het snufje zout in een vetvrije kom en klop de eiwitten goed stijf met een mixer.
- Spatel de stijfgeklopte eiwitten door het slagroommengsel.
- Hak 75 gr van de amaretti grof in stukjes en spatel voorzichtig er doorheen.
- Bekleed de binnenkant van de bakvorm met bakpapier en giet het mengsel erin.
- Zet het geheel in de vriezer en dek het na een uur af met een stukje vershoudfolie.
- Laat de semifreddo nog 7 uur rusten in de vriezer.
- Haal de semifreddo 10 minuten voor serveren uit de vriezer.
- Stort de semifreddo op een mooi bord en verwijder het bakpapier.
- Hak de rest van de amaretti in stukjes en strooi over de semifreddo.
- Serveer de semifreddo in plakken.
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Ziet er erg Heerlijk uit. Ik ga het met de kerst maken.
Ben benieuwd naar de reacties
Mooi gedetailleerd recept weer, laat ik nou vrijdag naar Bari vliegen, voorpret!
Een fantastisch recept, we hebben met onze gasten enorm genoten
Leuk om te horen!