Spaghetti met verse tomatensaus

Spaghetti met verse tomatensaus

0 reacties

Misschien wel de meest simpele spaghetti met verse tomatensaus, maar daarom niet minder lekker.

Spaghetti met verse tomatensaus

Spaghetti met verse tomatensaus

Een makkelijk recept voor spaghetti met een saus van verse tomaten
No ratings yet
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr pruim trostomaatjes
  • 200 gr spaghetti
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • paar blaadjes basilicum
  • versgemalen zout en peper

Instructies
 

  • Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en leg de gehalveerde teentjes knoflook erin.
  • Bak de knoflook in 5 minuten zachtjes aan, tot de knoflook wat bruin gaat kleuren.
  • Voeg de gehalveerde tomaatjes toe en zet de warmtebron op een iets lager pitje.
  • Laat de tomaten in 10 minuten uit elkaar vallen en zachtjes pruttelen, zodat de saus wat indikt.
  • Kook ondertussen de spaghetti in goed gezouten water beetgaar.
  • Verwijder de teentjes knoflook uit de verse tomatensaus en breng de saus op smaak met wat versgemalen zout en peper. Roer de versgehakte peterselie erdoor.
  • Breng de spaghetti met een keukentang rechtstreeks vanuit de kookpan over naar de tomatensaus en roer goed door de saus.
  • Verdeel de spaghetti over de borden, leg er wat blaadjes basilicum op en giet er nog een scheutje olijfolie overheen.

Notities

De velletjes van de tomaten laat ik altijd zitten, mocht je dit niet lekker vinden dan kun je de tomaatjes voor gebruik ook eerst ontvellen.

Indicatie voedingswaarden per portie

Energie: 578kcal | Koolhydraten: 77.8g | Eiwit: 13.7g | Vet: 22.3g | Verzadigd vet: 3.4g | Vezels: 5.7g
Heb je dit recept geprobeerd?Vermeld @marielleindekeuken.nl of tag #marielleindekeuken!
Spaghetti met verse tomatensaus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Recept rating